Dorinel Munteanu s-a declarat ”surprins plăcut” de jucătorii săi după victoria cu Concordia. Antrenorul Oțelului nu e interesat că o parte a publicului e nemulțumită: ”La final vor uita de dezamăgire sau de spectacol”

Marius ANGHEL 17 Oct. 2022, 23:12 Liga 2

SC Oțelul a marcat un gol, n-a primit niciunul, a câștigat jocul de acasă cu Concordia Chiajna și și-a îndeplinit obiectivul.

Echipa se menține pe podiumul Ligii 2, pe locul 3, la egalitate cu clasata pe 2, și e la două puncte de liderul Steaua. În plus, și-a mărit distanța față de formațiile care sunt la granița ultimului loc care duce în play-off la finalul sezonului regular.

Dorinel Munteanu, după victoria cu Concordia: ”Nu a dat nicio șansă echipei adverse să ne pună probleme”

Meciul cu Concordia nu a fost unul deloc atractiv. Golul lui Antonio Azinovic din minutul 5 le-a fost suficient jucătorilor lui Dorinel Munteanu să își dorească mai mult să închidă jocul decât să mai marcheze încă o dată. Tactica le-a ieșit, iar la final antrenorul s-a declarat surprins plăcut de modul în care elevii săi au reușit să nu le permită deloc adversarilor să fie periculoși.

”A fost un meci echilibrat. Știam că echipa adversă are jucători cu mare experiență, nu numai de Divizia 2, ci și de Divizia A (n.r. – denumire antice ale Ligii a 2-a și SuperLigii). Cred că în seara asta trebuie să recunosc că m-a surprins plăcut echipa noastră, pentru că nu a dat nicio șansă echipei adverse să ne pună probleme, deși a fost un joc de care pe care, din punctul meu de vedere. Îmi felicit echipa, o felicit pentru tot ceea ce a făcut în această seară, pentru că cele trei puncte sunt cele mai importante”, a spus Dorinel Munteanu la microfonul DigiSport.

SC Oțelul Galați în meciul cu Concordia Chiajna: Dur-Bozoancă – Sil. Rus, Yabre, Azinovic, Nedelea (D. Panait 46′) – Cisotti (Jardan 84′), I. Neagu (cpt.), Gorovei – Mitoi (Laur. Maxim 55′), Cîrjan (Berisha 84′), A. Nica (Mih. Adăscăliței 77′). Rezerve neutilizate: R. Pop – Bokhashvili, Farcaș, Sîrghi.

”La final vor uita de dezamăgire sau de spectacolul pe care îl doresc pe teren”

Fostul internațional a remarcat spectacolul creat de suporteri în unele momente, în partea secundă făcând chiar ”valuri”, deși jocul nu încuraja deloc spre un astfel de comportament. Munteanu spune că nu e interesat ca echipa sa să facă spectacol și pe teren.

”Dacă n-a fost spectacol nu e nicio problemă, pentru că pe mine mă interesează punctele. Ca nou-promovată cred că suntem pe o poziție OK. Unii spectatori sunt pretențioși. Dar când se vor bucura la final, vor uita de dezamăgire sau de spectacolul pe care îl doresc pe teren.

În tribune a fost un spectacol astăzi, suporterii ne-au încurajat, dar mai sunt și unii nemulțumiți. Chiar nu mă interesează acest lucru. Mă interesează rezultatul și obiectivul nostru, care este foarte important pentru bunul mers al echipei și pentru imaginea orașului nostru și a clubului nostru.

Suntem pe drumul cel bun, dar unii s-au grăbit să arunce tot felul de vorbe. Dar noi ne vedem aici, în curtea noastră, de treabă și sunt convins că play-off-ul este realizabil și suntem în grafic!”, a declarat Dorinel Munteanu.

Urmează alte meciuri de foc în campionat

Pentru SC Oțelul urmează noi meciuri grele, pe terenul liderului Steaua, acasă cu Gloria Buzău și în deplasare la Unirea Slobozia, toate formații care au ca obiectiv accederea în play-off.

”Important e să adunăm puncte. Astăzi am jucat cu o echipă foarte titrată, care își dorește cu siguranță promovarea. Și am câștigat. Așa se poate întâmpla și cu celelalte echipe. Mai bine să jucăm și să ne apărăm șansa noastră”, a spus Munteanu.

Cupa României, un obiectiv pentru SC Oțelul: ”Câștigăm bănuți”

Până atunci însă, SC Oțelul are meci în Cupa României, în faza grupelor, acolo unde mai participă alte cinci formații din Liga 2. Joi, trupa gălățeană primește vizita prim-divizionarei CS Mioveni, iar Dorinel Munteanu își dorește un rezultat pozitiv, mai ales că punctele aduc bani în contul clubului.

”Cupa este un obiectiv pentru noi. Am un lot echilibrat, de 24 de jucători, în care vreau să-i văd la treabă pe toți. Sigur, cu siguranță nu voi face multe schimbări, pentru că îmi doresc să mergem mai departe în Cupă. În grupă, chiar dacă este grea, am avut șansa să jucăm toate cele trei meciuri pe teren propriu, dar, din punctul nostru de vedere, este benfică din punct de vedere financiar, pentru că câștigăm bănuți. Pentru noi fiecare bănuț este foarte foarte important.

Am spus de la începutul mandatului că voi trata Cupa și îmi doresc să ne calificăm mai departe. Avem doi adversari din Liga 1, dar jucăm pe teren propriu și îmi doresc ca stadionul să fie mai plin decât a fost astăzi și să ne încurajeze. Fiindcă vor vedea că jucătorii își doresc”, a mai declarat Dorinel Munteanu.

Cu 21 de puncte și golaveraj 13-8, SC Oțelul e din nou pe locul 3 în Liga 2, sub Steaua (23 puncte) și Unirea Dej (21 puncte, 19-13 golaveraj). În etapa a 11-a, echipa din Galați evoluează marți, 25 octombrie, de la ora 17:00, în deplasare la liderul Steaua.

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-si-concordia-chiajna-joaca-de-la-ora-1815-in-incheierea-etapei-a-10-a-galatenii-sunt-neinvinsi-acasa-ilfovenii-au-punctaj-maxim-cu-trica-antrenor-19249781

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-am-ajuns-la-jumatatea-sezonului-regular-de-la-ora-1100-se-disputa-cinci-meciuri-printre-echipele-care-intra-la-joc-fiind-si-trei-care-ocupa-locuri-de-play-off-19249380

Marius ANGHEL 17 Oct. 2022, 23:12 Liga 2
Pe aceeași temă