Dorinel Munteanu, dezamăgit după remiza cu Gloria Buzău: ”Spre surprinderea mea, mulți jucători nu s-au ridicat la ceea ce am vrut eu.” Antrenorul Oțelului nu e ”încălzit” de faptul că echipa e acum pe loc de play-off

Marius ANGHEL 02 Nov. 2022, 14:24 Liga 2
Dorinel Munteanu, dezamăgit după remiza cu Gloria Buzău: ”Spre surprinderea mea, mulți jucători nu s-au ridicat la ceea ce am vrut eu.” Antrenorul Oțelului nu e ”încălzit” de faptul că echipa e acum pe loc de play-off

SC Oțelul a avut un start spectaculos de sezon, cu zece rezultate pozitive în cele două competiții în care participă, însă după primul eșec suferit, acel 0-2 la Unirea Dej, echipa nou-promovată în Liga 2 a intrat într-un con de umbră.

Chiar dacă evoluțiile trupei antrenate de Dorinel Munteanu nu au fost slabe, SC Oțelul a ajuns la cinci partide, patru în campionat și una în Cupă, în care s-a impus doar o dată, a suferit trei eșecuri și a înregistrat un egal.

Această remiză a fost scoasă chiar ieri seară, pe teren propriu, cu Gloria Buzău (scor 1-1), în etapa a 12-a a Ligii 2. Oaspeții au condus prin golul marcat în minutul 37 de Pablo Gaitan, iar trupa gălățeană a egalat în prelungirile primei reprize, în minutul 45+2, cu un super-gol reușit de căpitanul Ionuț Neațu, un șut de la circa 35 de metri central direct în vinclul din stânga.

Dorinel Munteanu, ”dezamăgit de joc mai mult decât de rezultat” după egalul cu Gloria Buzău

Dacă după meciul trecut, pierdut în Ghencea cu Steaua (scor 0-1), Dorinel Munteanu era mulțumit de modul în care au evoluat jucătorii săi, ba chiar îi lăuda, în ciuda eșecului, de această dată, după egalul cu Gloria Buzău a spus că a fost dezamăgit de majoritatea celor utilizați.

”Prea multe concluzii nu am de tras după acest meci. E clar că sunt dezamăgit de rezultat, de joc mai mult decât de rezultat. Știam că este un joc foarte greu, un joc de luptă. Sigur, oamenii au văzut două goluri foarte frumoase, dar, în rest, a fost un joc la mijlocul terenului, în care, spre surprinderea mea, mulți jucători nu s-au ridicat la ceea ce am vrut eu să joace astăzi”, a spus fostul internațional român la finalul partidei desfășurate marți seară pe stadionul Oțelul.

”Le trag un semnal de alarmă jucătorilor. Am fost mulțumit de doi-trei!”

Cu patru puncte obținute din 12 posibile în ultimele patru jocuri, SC Oțelul se menține pe locurile de play-off, însă regresul este evident. De pe prima poziție, în care s-a aflat la finalul etapei a 8-a, cu un punct avans dață de Steaua și Poli Iași, trupa din Galați este acum pe poziția a 4-a, la patru puncte în spatele liderului Steaua.

Dorinel Munteanu nu este mulțumit doar cu simplul fapt că echipa sa se află pe o poziție de play-off și se menține la aceeași distanță de puncte de Gloria Buzău, unul dintre adversarii considerați favoriți chiar la promovare și care momentan nu este în Top 6.

”Nu mă mai iau după niciun grafic. Eu vreau să am calitatea jocului, să am mai multă încredere în ceea ce facem noi, pentru că aceste puncte te țin acum în play-off și piezi două meciuri și ești în afara play-off-ului. De aceea le trag un semnal de alarmă jucătorilor, pentru că nu am fost mulțumit. Dacă am fost mulțumit de doi-trei jucători! Restul, am suferit foarte-foarte mult și nu știu de ce, pentru că, din punctul meu de vedere, le-am creat toate condițiile”, a declarat Dorinel Munteanu.

SC Oțelul în meciul cu Gloria Buzău: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Yabre, Azinovic, D. Panait – Cisotti (A. Nica 80′), I. Neagu (cpt.)(Markovic 67′), Gorovei (Mih. Adăscăliței 67′) – Laur. Maxim (Mitoi 67′), Cîrjan, Berisha (Jardan 46′). Rezerve neutilizate: R. Pop – Farcaș, Sîrghi, Bokhashvili.

SC Oțelul a jucat ”foarte slab”, nu Gloria Buzău a fost prea bună, consideră Munteanu

Pe teren propriu, SC Oțelul nu a pierdut însă niciun meci în campionat. Și-a întrerupt însă seria de cinci victorii consecutive cu această remiză cu Gloria Buzău, după ce începuse sezonul tot cu un egal acasă, 0-0 cu Poli Iași.

La Galați au pierdut Poli Timișoara (0-1), FC Brașov (1-2), Viitorul Pandurii (1-2) și Concordia Chiajna (0-1), iar Dorinel Munteanu consideră că echipa sa a evoluat foarte slab cu Gloria Buzău, nu că adversarul a fost cel mai puternic dintre cei întâlniți pe teren propriu.

”Gloria Buzău este o echipă bună, dar am jucat noi slab. Asta este concluzia mea. Am știut că Gloria Buzău are jucători valoroși, jucători buni, de Divizia B, care au experiență în acest campionat, dar am jucat noi foarte slab”, a spus Dorinel Munteanu.

Calificarea în grupele Cupei României nu mai e văzută la fel? ”Acest program puțin ne încurcă”

Pentru SC Oțelul urmează o perioadă aglomerată, ținând cont că este calificată și în faza grupelor Cupei României și urmează să joace în etapa a 2-a a acestei competiții.

Primul meci îl are în campionat, în deplasare la Unirea Slobozia, sâmbătă, de la ora 12:30, în fața unui adversar aflat pe locurile de play-off, deci un nou contracandidat la Top 6. Apoi urmează jocul din Cupă cu FCSB (acasă, joi, ora 21:00), pentru ca în runda a 14-a să întâlnească pe teren propriu Minaur Baia Mare (15 noiembrie, ora 20:30).

”Acest program puțin ne încurcă, dacă pot să spun, dar eu sper ca jucătorii cu care voi începe meciul cu Slobozia să dea totul pe teren și să-și repare greșeala, adică să câștige punctele pe care le-am pierdut acum”, a mai declarat Dorinel Munteanu.

În acest moment, SC Oțelul Galați se află pe locul 4 în Liga 2, cu 22 de puncte acumulate în 12 meciuri, la egalitate cu Unirea Slobozia, dar ialomițenii au un golaveraj mai bun, 19-8 față de 14-10. Primele două clasate sunt Steaua (26 puncte) și Unirea Dej (25 puncte).

Interviul acordat de Dorinel Munteanu la finalul meciului SC Oțelul Galați – Gloria Buzău 1-1:

Foto și video: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-la-a-treia-remiza-consecutiva-in-campionat-cu-adrian-mihalcea-antrenor-sunt-multumit-de-joc-de-rezultat-mai-putin-concluziile-dupa-egalul-cu-sc-otelul-19251965

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1700-in-incheierea-rundei-a-12-a-a-ligii-2-galatenii-invincibili-acasa-sunt-favoriti-sa-revina-pe-podium-19251892

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-13-si-14-din-liga-2-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-se-joaca-luni-sase-echipe-vor-juca-si-in-cupa-19251865

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-cel-de-la-iasi-avand-in-componenta-ambele-echipe-pe-locuri-de-play-off-19251485

Marius ANGHEL 02 Nov. 2022, 14:24 Liga 2
Pe aceeași temă