Dorinel Munteanu consideră că trei săptămâni de pregătire sunt suficiente înainte de reluarea campionatului: ”Pauza este una lungă, dar nu trebuie să fim îngrijorați.” Când și-ar dori să se revină la antrenamente

Marius ANGHEL 23 Apr. 2020, 18:31 Liga 2
Dorinel Munteanu consideră că trei săptămâni de pregătire sunt suficiente înainte de reluarea campionatului: ”Pauza este una lungă, dar nu trebuie să fim îngrijorați.” Când și-ar dori să se revină la antrenamente

Dacă situația creată de pandemia de coronavirus se va mai îmbunătăți în perioada următoare, iar starea de urgență în România nu va mai fi prelungită după 15 mai, așa cum a anunțat președintele Klaus Iohannis, atunci competițiile sportive ar putea fi reluate în prima parte a lunii iunie. Cluburile vor avea la dispoziție circa trei săptămâni în care să-și readucă jucătorii la o formă fizică bună, în care să nu riște accidentări în meciurile pe care le vor mai avea de disputat pentru încheierea acestui sezon.

Dorinel Munteanu, antrenorul echipei CSM Reșița, rămână optimist că își va aduce jucătorii într-o formă bună la ora primului meci oficial, în ciuda vacanței forțate de două luni.

”Pauza competițională este din ce în ce mai mare, dar nu sunt îngrijorat, deoarece sunt convins că jucătorii mei urmează programul de antrenamente acasă și au grijă de sănătatea lor. Am avut discuții telefonice cu jucătorii, toți fiind nerăbdători ca să începem pregătirea să terminăm cu bine acest campionat, să ne atingem obiectivul. Ne gândim mult la fel în care ne putem relua antrenamentele, dar trebuie să respectăm și deciziile de la nivel național. Pauza este una lungă, dar nu trebuie să fim îngrijorați. Eu sunt convins că jucătorii mei fac zilnic cel puțin peste 30 de minute de alergare, fac exerciții fizice și le va fi foarte ușor să reîncepem”, a spus fostul mijlocaș al naționalei la Radio Reșița.

Munteanu consideră că trei săptămâni de pregătire sunt suficiente înainte de reluarea jocurilor. Reluarea antrenamentelor de grup e de părere că ar trebui să se producă în prima parte a lunii mai. ”Sigur nu o să fim 100 la sută la o formă maximă la începutul primului joc, dar mai sunt 14 etape. Sunt convins că pe parcurs o să revenim la forma noastră bună. Eu cred că în trei săptămâni putem aduce echipa la o formă bună, să intrăm într-un ritm competițional, dar e important și ce au făcut jucătorii acasă, inclusiv dacă au mai luat în greutate. Cred că ar trebui să reluăm pregătirea în prima parte a lunii mai. Le transmit jucătorilor să aibă încredere în ei, căci au făcut o pregătire foarte bună, iar suporterii să aibă încredere în noi că ne vom atinge obiectivul”, a concluzionat Dorinel Munteanu.

CSM Reșița ocupă locul 15, ultimul care asigură menținerea în Liga 2, după 24 de etape în care a disputat 22 de meciuri. Cu 24 de puncte acumulate, echipa din Valea Domanului e la egalitate cu Concordia Chiajna, trupă clasată pe poziția a 16-a din cauza golaverajului mai slab.

Marius ANGHEL 23 Apr. 2020, 18:31 Liga 2
Pe aceeași temă