Doliu la Poli Iași! Ioan Bucu, fost mare portar la clubul din Copou și Dinamo, a încetat din viață

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 23 Aug. 2022, 22:08 Liga 2

Fotbalul ieșean este în doliu! Ioan Bucu, fostul mare portar al Politehnicii Iași și al lui Dinamo, s-a stins din viață, marți, 23 august 2022, la vârsta de 66 de ani.

Ioan Bucu, fost portar la Poli Iași și Dinamo, a murit!

Născut în data de 26 ianuarie 1956 la Săveni, în județul Botoșani, Ioan Bucu a început fotbalul la echipa locală, Tractorul, dar s-a afirmat la Politehnica Iași, echipă la care a evoluat în perioada 1976-1985. De la Poli, Bucu s-a transferat la Dinamo București, unde a apărat între anii 1985 și 1987, pentru ca un an mai târziu să revină în Copou.

Nelu, așa cum îl strigau suporterii și apropiații, a evoluat și sub tricolor, la naționalele de juniori, de tineret și olimpică. A debutat la națională în anul 1978, în Turcia, iar un an mai târziu a apărat poarta tricolorilor la Universiada din Mexic.

După încheierea carierei sportive, Nelu Bucu a condus mai mulți ani Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Iași.

Într-un interviu acordat recent site-ului clubului ieșean, Nelu Bucu spunea că numele său se confundă cu Politehnica.

”Eu sunt Bucu de la Politehnica. Unde mergeam eram Bucu de la Politehnica. În sufletul meu, Politehnica este totul. Mi-a oferit totul. Aici mi-am format prietenii, aici mi-am completat studiile, la Politehnica am avut toate satisfacțiile în sport, peste 200 de meciuri în prima ligă. Aici mi-am cunoscut familia. Săveniul, locul unde m-am născut, a rămas un loc de pelerinaj, iar Iașiul este viața mea, este casa mea, familia mea, este totul pentru mine”, spunea Ioan Bucu.

Dumnezeu să-l odihnească!

Interviul cu Ioan Bucu realizat de clubul Poli Iași în 2017:

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 23 Aug. 2022, 22:08 Liga 2
Pe aceeași temă