Viorel Duru: „Probabil că Rapid va renunța la participarea în Liga 1”

Marius ANGHEL 14 Jun. 2016, 16:21 Diverse
Viorel Duru:**

Viorel Duru, directorul Sistemului Național de licențiere din cadrul FRF, a declarat, marți, că probabil Rapid București va renunța la participarea în Liga 1, după decizia definitivă de faliment.

Clubul de fotbal Rapid București a intrat, luni, în faliment, în urma unei decizii a Tribunalului București. Hotărârea poate fi atacată cu recurs, în termen de 7 zile, la Curtea de Apel.

„Această decizie poate fi atacată cu Apel. Să așteptăm întâi Apelul. Probabil clubul va renunța la participarea în competiție. Nu avem un caz precedent ca să luăm o decizie în cunoștință de cauză. Procedura de faliment impune mai multe etape până la dizolvare. Din momentul în care se dizolvă entitatea nu mai există contractele cu jucătorii.

Farul a fost în situația asta, dar în Apel i s-a întors decizia. E decizia lor dacă vor să joace sau nu, pentru că ei au licență, au fost sancționați cu depunctarea pentru că au datorii, dar nu se mai impune retrogradarea clubului ca acum doi ani.

Când au solicitat licența pentru Liga 1 știam de existența cererilor de intrare în faliment, mai știam că există acest termen de 13 iunie. Dar nu le putem interzice participarea în competiție, putem doar să-i sancționăm. Doar când entitatea se radiază din Registrul Comerțului, toate contractele sunt nule, jucătorii pleacă liberi de contract”, a declarat Viorel Duru pentru Digi Sport.

Cu datorii de peste 18 milioane de lei, dintre care 10 milioane la Fisc, clubul Rapid București, înființat în anul 1923, a intrat în faliment. Rapid a intrat în insolvență în finalul anului 2012, dar de atunci situația financiară a clubului nu s-a îmbunătățit. Valerii Moraru este acționarul majoritar al formației giuleștene. Rapid a promovat în acest an în Liga 1.

Articol scris de Andrei IONAȘCU (Mediafax)

Marius ANGHEL 14 Jun. 2016, 16:21 Diverse
Pe aceeași temă