Victor Pițurcă recunoaște U Craiova 1948 SA drept FC Universitatea Craiova?! Fostul selecționer îi solicită din nou 7 milioane de euro lui Adrian Mititelu! | EXCLUSIV

Daniel VLAD 19 Jun. 2020, 17:16 Diverse
Victor Pițurcă recunoaște U Craiova 1948 SA drept FC Universitatea Craiova?! Fostul selecționer îi solicită din nou 7 milioane de euro lui Adrian Mititelu! | EXCLUSIV

Promovarea echipei U Craiova 1948 SA în Liga 2 a agitat teribil tabăra adversarilor echipei antrenate de Eugen Trică. Rând pe rând, contestatarii lui Adrian Mititelu au început să iasă la atac, iar acum Victor Pițurcă dorește să îi facă din nou probleme patronului echipei alb-albaștre.

Concret? În urmă cu câțiva ani, Victor Pițurcă s-a înscris în prima fază la masa credală de la FC Universitatea Craiova, societate întrată în faliment în 2014, după ce primise niște decizii favorabile de la comisiile FRF, cele de pe vremea lui Mircea Sandu. Fostul antrenor al Universității Craiova câștigase un proces cu alb-albaștrii și avea de primit de la Adrian Mititelu 7 milioane de euro după ce fusese concediat.

Victor Pițurcă vrea drepturi financiare de la U Craiova 1948 SA, noua echipă a lui Mititelu

Însă, încurajat de faptul că FIFA a recunoscut U Craiova 1948 SA ca și continuatoarea de drept a echipei FC Universitatea Craiova, intrată în 2014 în faliment, prin decizia de a-i impune actualei formații a lui Adrian Mititelu să plătească o datorie de peste 86 de mii de dolari lui Josh Mitchell, fotbalistul fostei echipe din Bănie din urmă cu mai bine de 10 ani, Pițurcă s-a adresat Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Liga2.ro vă informează că Victor Pițurcă a reclamat actuala societate a lui Mititelu, U Craiova 1848 SA, la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, unde și-a solicitat din nou drepturile financiare, cele pe care le obținuse de la comisiile FRF de pe timpul lui Mircea Sandu. Însă, este de amintit faptul că Victor Pițurcă s-a înscris cu aceste drepturi financiare obținute la vremea respectivă și la masa credală a FC Universitatea Craiova, societate care a intrat între timp în faliment.

Mitchell nu a fost înscris la masa credală a FC Universitatea Craiova, așa cum a fost Pițurcă

Josh Michell a avut câștig de la FIFA, pentru suma de 86 de mii de dolari, deoarece nu se înscrisese la masa credală de la FC Universitatea Craiova.

În schimb, Victor Pițurcă a făcut acest lucru.

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a acordat un nou termen de judecată, pentru 1 iulie, în cazul în care Victor Pițurcă s-a adresat împotriva U Craiova 1948 SA.

Tot FIFA a mai hotărât că Mititelu trebuie să achite 275.500 de euro altor doi foști fotbaliști ai Universității, Rose și Baird. În cazul lui Rose este vorba despre suma de 90.000 de dolari și 3.000 de euro. În schimb, suma e mai mare la Baird, 165.000 de dolari. La acești bani se mai adaugă o amendă în valoare de 17.500 franci elvețieni, drept penalități financiare. Datoriile n-au fost însă achitate de Mititelu, ca în cazul lui Mitchell.

Ultima echipă pe care Victor Pițurcă a antrenat-o este U Craiova din Liga 1, a lui Mihai Rotaru, în perioada septembrie 2019 – ianuarie 2020.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/am-fost-sunat-de-dl-puscas-m-a-anuntat-ca-nu-mi-se-prelungeste-contractul-fc-u-craiova-mai-renunta-la-un-atacant-oltenii-au-ajuns-la-al-cincilea-fotbalist-de-ca-19136211

Daniel VLAD 19 Jun. 2020, 17:16 Diverse
Pe aceeași temă