Vătăjelu are speranțe că Vâlcea va avea din nou o echipă în Liga 2: „Trebuie să se unească mai mulți oameni cu potență financiară”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Apr. 2017, 18:05 Diverse

Fundașul stânga Bogdan Vătăjelu împlinește astăzi, 24 aprilie, vârsta de 24 de ani și și-a făcut un cadou frumos, debutul la Sparta Praga, echipă pentru care a jucat ieri primele minute într-un meci oficial. Vâlceanul, care evoluează de obicei pe postul de fundaș lateral, a fost folosit extremă stânga în meciul de duminică împotriva celor de la Viktoria Plzen. Vătăjelu a jucat până în minutul 88, când a fost înlocuit de Ondrej Zahustel.

„A fost greu să îmi aștept debutul la Sparta. Am muncit mult și am așteptat să îmi vină rândul. Mă bucur că am debutat într-un joc cu miză foarte mare, un derby în Cehia și a ieșit bine. Sunt fericit că antrenorul m-a ales să joc ieri și sper să o țin la fel în continuare”, a spus Bogdan Vătăjelu pentru Liga2.ro.

După ce a evoluat puțin în acest an la Praga, vâlceanul așteaptă vara, pentru a stabili viitorul său. „Este clar că, în acest moment, s-au schimbat puțin  lucrurile. Eu îmi doresc să joc în fiecare meci. Mai sunt cinci meciuri din campionatul Cehiei și voi vedea ulterior ce se va întâmpla”, a mai spus acesta.

Născut la Râmnicu Vâlcea și lansat în carieră de profesorul Dan Zguroiu la echipa locală de juniori Sporting, fundașul de bandă stânga de la Sparta Praga, Bogdan Vătăjelu este dezamăgit că Zăvoiul a rămas fără fotbal de performanță. 

„Nu mă așteptam să se desființeze CSM Râmnicu Vâlcea, este o veste foarte tristă pentru mine. Am speranțe ca Vâlcea va crea din nou o echipă care să joace în Liga a 2-a sau chiar în Liga 1. Trebuie să se unească mai mulți oameni cu potență financiară și care să beneficieze și de susținerea Primăriei locale”, a mai declarat Vătăjelu.

Bogdan Vătăjelu a debutat, duminică, la Sparta Praga, în partida pe care echipa sa a câștigat-o pe teren propriu, scor 2-0, cu formația Viktoria Plzen, în etapa a 25-a a campionatului din Cehia. Golurile au fost marcate de Sural și Karavaev, în minutele 32, respectiv 37.

Pentru Vătăjelu, meciul cu Viktoria Plzen a fost primul la Sparta Praga după transferul de la CS Universitatea Craiova. În ianuarie 2017, gruparea cehă a plătit 1,3 milioane de euro în schimbul fotbalistului român.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Apr. 2017, 18:05 Diverse
Pe aceeași temă