UTA Under 17 – calul de bătaie al FRF. Puștii arădeni sunt puși pe drumuri 1000 de kilometri în zile de școală. Echipele din București joacă între ele

Marius ANGHEL 25 Nov. 2016, 12:03 Diverse
UTA Under 17 - calul de bătaie al FRF. Puștii arădeni sunt puși pe drumuri 1000 de kilometri în zile de școală.** Echipele din București joacă între ele

„Bătrâna Doamnă” mai are de lucrat la capitolul respect venit dinspre Casa Fotbalului. O spun arbitrajele din finalul stagiunii trecute și cele câteva ce au dezavantajat-o clar chiar în prezentul campionat, dar și așa-zisa tragere la sorți a tabloului optimilor de finală ale Cupa României la categoria Elite.

La Under 17, utiștii au fost împerecheați tocmai cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (de altfel cele două echipe se vor întâlni și duminică în campionat, dar la Arad), distanța până în orașul harghitean fiind de… 500 de kilometri. Meciul e programat miercuri, la ora 14, condiții în care arădenii, ca să respecte competiția, trebuie să plece spre Miercurea Ciuc marți dimineața, iar drumul înapoi îl vor încheia undeva în zori, joi. Adică trei zile de școală pierdute, o noapte de cazare, patru mese, numai pentru mințile luminate ale Federației, care – pe de altă parte – susțin că fac tot posibilul să încurajeze fotbalul la toate nivelurile, au decis așa. Adică strâmb, ca să nu folosim alt epitet. Mult mai „norocoși” au fost, de exemplu, puștii de la SC Dinamo 1948 București care vor juca pe terenul celor de la… CS FC Dinamo București.

Cluj – Satu Mare, Ploiești – Buzău, Constanța – București sunt alte dueluri rezonabile, în timp ce Voluntariul poate fi considerat celălalt cal de bătaie din moment ce va călători până la Iași. Dar tot are de parcurs cu 100 de kilometri mai puțin decât UTA.

În fine, juniorii mari, nimeni alții decât deținătorii trofeului, au avut mai mult noroc, cu o deplasare la Mediaș. Vorba vine, că în afară de cei de la Iași care parcurg 510 kilometri până la Mioveni, „alb-roșii” sunt următorii defavorizați cu o deplasare de 350 de kilometri până la Mediaș. În schimb, bucureștenele o au pe Zeița Fortuna alături. Cele două Dinamo merg numai până la Brașov, respectiv Constanța, iar Steaua are meci două cartiere mai încolo, cu Juventus.

Toate aceste partide sunt programate pe repede înainte miercurea viitoare, pe 30 noiembrie, după ce primul tur se desfășurase doar ieri. Adică e vorba despre 5 meciuri de echipă în 14 zile, între campionat și Cupă. Că tot aceleași minți iscusite de la Casa Fotbalului nu au fost în stare să programeze prin septembrie, octombrie un tur și să nu le înghesuie acum.


Programul optimilor de finală ale Cupei României U19:

CFR 1907 Cluj – Pandurii Lignitul Târgu Jiu
Gaz Metan Mediaș – UTA Bătrâna Doamnă
ASA 2013 Târgu Mureș – CSS Slatina
ACS Poli Timișoara – LPS Satu Mare
CS Mioveni – CSM Politehnica Iași
Asociația CS Colțea Brașov –  SC Dinamo 1948
Juventus București – FC Steaua București
FC Viitorul / Academia Farul – CS Dinamo București*

*meci programat pe 7 decembrie

Programul optimilor de finală ale Cupei României U17:

FC Ardealul Cluj – LPS Satu Mare
CSS Slatina – ACS Gloria Junior Bistrița
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – UTA Bătrâna Doamnă
ACS Poli Timișoara – Pandurii Lignitul Târgu Jiu
Petrosport Ploiești – LPS Iolanda Balaș Soter Buzău
CSM Politehnica Iași – FC Voluntari
SC Dinamo 1948 SA – CS Dinamo București
As. Regal SC „Ferdinand I” – Academia Farul Constanța

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 25 Nov. 2016, 12:03 Diverse
Pe aceeași temă