UTA, file de poveste!

05 Jan. 2012, 15:32 Diverse
UTA,** file de poveste!

Insigne, fanioane, fotografii, publicații vechi sau mărturii emoționante. De asta au avut parte miercuri seară arădenii interesați să regăsească spiritul celei mai titrate echipe românești din provincie, UTA. Iar acțiunea de promovare a imaginii Bătrânei Doamne, care a constat într-o expoziție de marcă, i-a uns la suflet pe suporteri, atrași ca un magnet la întâlnirea cu momentele de glorie ale formației favorite. Sute de arădeni, de la cei mai mici până la cei care chiar au trăit acea victorie memorabilă cu Feyenoord, din 1970, s-au strâns la Galeria Mall. Printre expozanții de marcă s-a numărat și fosta mare glorie a UTA-ei, Flavius Domide.

Flavius Domide: „Mi-ar plăcea ca UTA să nu trăiască doar din amintiri”

„Este o idee și o propagandă extraordinară pentru UTA. Mă bucur că am fost invitat la o astfel de acțiune, la care am văzut mulți copii. Eu am adus acest panou de insigne, am 87 de modele, iar cele mai valoroase sunt cele oferite de baronul Neuman, dintre care una de aur. Mi-ar plăcea ca UTA să nu trăiască doar din amntiri și echipa actuală să obțină și ea rezultate. La vârsta mea, pentru că sunt mai aproape de 70 decât de 60, nu aș mai accepta o funcție în conducere, dar dacă voi fi solicitat pentru sfaturi pe care să le dau jucătorilor, voi accepta cu mare plăcere”, a declarat Flavius Domide.

Alți doi expozanți de marcă au fost Teodor Puterity și Matei Mândra, care au adus și ei la expoziție tot arsenalul alb-roșu. UTA a fost reprezentată nu doar de fostele glorii, ci și de actuali jucători sau de reprezentanți ai conducerii. Cu toții au admirat istoria fascinantă a clubului ce are în palmares șase titluri de campioană.

Alin Gligor: „Este o mare bucurie că ne afăm aici”

„Este o mare bucurie să ne aflăm aici, alături de copii, să dăm autografe. Expoziția este impresionantă, îmi plac insignele dar și acea declarație a lui Ernst Happel, care spunea în 1970 că doar printr-o minune echipa sa, Feyenoord, ar putea fi eliminată din Cupa Campionilor. Țelul nostru este să ajungem din nou în Liga I și apoi totul este posibil. Arădean fiind, mi-am dorit mereu să joc la UTA, este o onoare pentru mine să îmbrac acest tricou”, ne-a declarat Alin Gligor.

Dan Stupar: „Spiritul UTA-ei nu trebuie să moară”

Și antrenorul secund Dan Stupar a fost impresionat de expoziția dedicată istoriei Bătrânei Doamne și a performanțelor de odinioară: „Este lăudabil ceea ce se întâmplă aici, ideea este fantastică și organizatorii merită felicitați. Este frumos să visăm și să sperăm că UTA o să mai repete astfel de performanțe, ca cea cu Feyenoordul, sau să participe cât mai rapid posibil într-o cupă europeană. Spiritul UTA-ei nu trebuie să moară iar astfel de acțiuni sunt binevenite, în special pentru cei tineri.”

La final, utiștii au împărțit tricouri și mingi cu autografe, iar toată suflarea alb-roșie s-a bucurat că a trăit o seară încărcată de emoție și nostalgie.

Sursa: Sport Arad

05 Jan. 2012, 15:32 Diverse
Pe aceeași temă