Tânăr arbitru ”înjurat, amenințat și bătut cu brutalitate” în Liga 5 Buzău! Poliția a intervenit și a întocmit dosare penale pentru loviri. Principalul agresor e recidivist și a fost exclus din fotbal

Andrei PASCU 05 Dec. 2021, 17:40 Diverse
Tânăr arbitru ”înjurat, amenințat și bătut cu brutalitate” în Liga 5 Buzău! Poliția a intervenit și a întocmit dosare penale pentru loviri. Principalul agresor e recidivist și a fost exclus din fotbal

Moment reprobabil în Seria 1 a Ligii 5 Buzău, unde un tânăr arbitru asistent, Alexandru Enciu (19 ani), a fost bătut de doi fotbaliști. Totul s-a întâmplat în meciul dintre Rapid Pârscov și Carpați Nehoiu, din etapa a 12-a, disputat duminică, 28 noiembrie.

Săndel Onu, principalul agresor, era recidivist și a fost exclus din fotbal! 

Evenimentul a avut loc în minutul 35, moment în care partida a și fost întreruptă. Un jucător al gazdelor, Săndel Onu (foto articol), l-a înjurat și amenințat în primă fază pe ”asistentul” Alexandru Enciu, pentru ca apoi starea de nervozitate a fotbalistului să se transforme într-o reacție de neiertat. L-a lovit cu pumnii pe Enciu, dar în altercație a mai intrat un coleg al agresorului.

  • Poziția AJF Buzău: ”cei doi au pornit un scandal uriaș, aducându-i arbitrului injurii, amenințându-l și chiar lovindu-l cu brutalitate”

Romeo Tudorache, și el fotbalist la Rapid Pârscov, l-a agresat la rândul său pe arbitru 

Romeo Tudorache s-a dat și el importat alături de Săndel Onu și l-a lovit la rândul său pe arbitru. Scena nu a trecut neobservată de către Asociația Județeană de Fotbal Buzău, care în urma celor întâmplate a decis să îl excludă definitiv din fotbal pe Săndel Onu, mai ales că nu era la primul episod de acest fel. Era recidivist.

Colegul său, Romeo Tudorache, a fost și el suspendat, pentru doi ani, dar în scandal este implicată și poliția. Pentru că după ce Alexandru Enciu a fost bătut s-a sunat la poliție, agresorii s-au ales și cu dosare penale pentru loviri.

Comisia de Disciplină a luat măsuri severe. Săndel Onu a fost exclus din fotbal. Asta pentru că era recidivist, în trecut a avut incidente similare. Celălalt jucător care a lovit a primit o suspendare de doi ani. Nu era recidivist”, a comentat Adrian Petre, președinte AJF Buzău, citat de Buzoienii.

Carpați Nehoiu a câștigat meciul la ”masa verde” 

Asociația Județeană de Fotbal Buzău a judecat și cazul meciului, pe lângă deciziile luate în privința celor doi juători. Așa se face că echipa oaspete, Carpați Nehoiu, a fost declarată învingătoare la ”masa verde”, cu 3-0.

Pedepse drastice pentru doi fotbaliști din Liga a 5-a din Buzău

Asociația Județeană de fotbal Buzău a sancționat cu fermitate actele de huliganism petrecute la jocul dintre AS Rapid Pârscov și CS Carpați Nehoiu din 28 noiembrie 2021. În timpul meciului din etapa a 12-a, doi jucători au pornit un scandal uriaș, aducându-i arbitrului injurii, amenințându-l și chiar lovindu-l cu brutalitate.

Astfel, la scurt timp după incidentele din Campionatul Județean Liga a 5-a, Comisia de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal a anunțat sancțiunile:

Onu Săndel, legitimat la AS Rapid Pârscov a fost exclus din viața sportivă, iar Tudorache Romeo a primit 2 ani de suspendare.

Odată cu această decizie, Asociația Județeană de Fotbal Buzău reafirmă faptul că nu tolerează actele de huliganism în sport”, se arată și într-un comunicat emis de AJF Buzău.

  • În stânga, încercuit, arbitrul agresat, Alexandru Enciu

Foto: Carpați Nehoiu, Buzoienii și AJF Buzău 

 

 

Andrei PASCU 05 Dec. 2021, 17:40 Diverse
Pe aceeași temă