Stadionul neterminat din Târgu Jiu, inclus în bilanțul premierului Viorica Dăncilă la capitolul realizări

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Jul. 2018, 12:42 Actualizat: 25 Jul. 2018, 12:43 Diverse
Stadionul neterminat din Târgu Jiu,  inclus în bilanțul premierului Viorica Dăncilă la capitolul realizări

Stadionul din Târgu Jiu a fost inclus de premierul Viorica Dăncilă pe lista de realizări a Guvernului pe care îl conduce, deși încă nu a fost finalizat. Acesta ar urma să aibă peste 12.000 de locuri, toate acoperite, un hotel de patru stele, o zonă comercială și săli de conferințe. Investiția până în prezent se ridică la 22 de milioane de euro, iar beneficiar este Compania Națională de Investiții, banii necesari construcției venind de la bugetul de stat.

Deși neterminat, stadionul a fost trecut pe lista de realizări, la capitolul Investiții locale.

Arena din Târgu Jiu are nevoie de noi investiții, acestea fiind estimate la două milioane de euro. Mai sunt de executat o parte a lucrărilor de sistematizare pe verticală, asigurarea utilităților. Este vorba de canalizarea pluvială și menajeră. În plus, nu au fost finalizate nici amenarărilor exterioare.

Marcel Romanescu a spus că a aflat abia după ce a devenit primar că lucrarea licitată inițial de CNI nu acoperea întreaga investiție. „Sincer, în momentul în care am venit în primăria Târgu Jiu, am crezut că licitația pentru stadion a fost pentru lucrarea în integralitatea sa. Complexul în integralitate, cu tot ceea ce înseamnă spații adiacente. Ulterior am constatat că licitația inițială s-a făcut doar pentru această construcție care s-a ridicat. Neexistând fondurile necesare, partea exterioară a stadionului nu a fost prinsă în proiect. Până la urmă, trebuie să îl realizăm, nu poți să stai cu un stadion nefuncțional, în care până în momentul de față s-au investit peste 20 de milioane de euro. Ce mai este de făcut, raportat la investiția inițială, este un cost mic”, a spus edilul Romanescu.

Termenul de finalizare a lucrarilor fusese anunțat pentru sfârșitul lui 2016. A fost amânat pentru 31 iulie 2017. Următoarele date scadente, septembrie 2017 și martie 2018, au fost și ele ratate.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Jul. 2018, 12:42 Actualizat: 25 Jul. 2018, 12:43 Diverse
Pe aceeași temă