Scrisoare emoționantă a unui fan rapidist despre noul stadion Giulești. „Nicio continuitate. Niciun viitor. Niciun trecut. Așa se șterge istoria cu toate învățăturile și esențele ei”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 Nov. 2019, 14:38 Actualizat: 23 Nov. 2019, 14:41 Diverse
Scrisoare emoționantă a unui fan rapidist despre noul stadion Giulești.  „Nicio continuitate. Niciun viitor. Niciun trecut. Așa se șterge istoria cu toate învățăturile și esențele ei”

Suporterii clubului Rapid sunt total nemulțumiți față de proiectul noului stadion Giulești – „Valentin Stănescu”, aflat acum în construcție. Fanilor nu le convine sub nicio formă capacitatea viitoarei arene, dar și forma și capacitatea Tribunei a II-a.

Pe adresa site-ului nostru, Cristian, un fan rapidist, a trimis o scrisoare emoționantă, pe care o redăm în totalitate. La fel ca și ceilalți suporteri ai grupării giuleștene, acesta nu este deloc de acord cu proiectul aflat în derulare, mai ales că elementele (turnul cu ceas, locomotiva cu abur, liftul de la Tribuna I) care aminteau de vremurile romantice ale clubului nu se regăsesc în planul nou.

„Sunt Cristian și vă scriu pentru a vă îndrepta atenția spre modul nerespectuos și lipsit de esență și vreo viziune în viitor de a construi ceva în România – o țară membră a Uniunii Europene în anul 2019.

E vorba de stadionul Rapidului – una dintre cele mai frumoase povești ale sportului românesc – care va fi reconstruit într-o formă modernă, dar departe de identitatea clublui. Cel mai negativ aspect al reconstrucției e numărul mic de locuri. Nu vedem niciun sens în a construi ceva scump și mail ales în antiteză cu nevoia. Și până la urmă oricânt ar fi costul, un lucru bun e unul care dăinuie și aduce bucurie cât mai multor oameni.

E de menționat că sportul este, mai ales în societățile cu o cultură sportivă mai dezvoltată, un mediu bun de socializare și o oportunitate constantă de a crea comunități. Ori această agora a ‘vișiniilor” nu va putea – atât de mică – genera coeziune și bucurii atât de mari precum un spațiu mai potrivit numărului lor. Apoi o echipă precum cea giuleștenă va fi mereu și în căutarea succesului profesional care va cere și mai mulți suporteri și curioși lângă echipă.

Și de unde se poate susține cel mai bine Rapidul? De la tribuna a II-a! Ea cu turnul ei cu ceas, ‘potcoava” peluzei, locomotiva cu abur, chiar și liftul original de la tribuna I nu doar că aminteau de vremuri romantice și ale echipei sau și ale țării, dar făceau parte din izvorul de energie al celor ce călcau gazonul. Acum nimic dintre aceastea nu se mai regăsește în planul nou.

Nicio continuitate. Niciun viitor. Niciun trecut. Așa se șterge istoria cu toate învățăturile și esențele ei. Sper ca prin aceste rânduri să vă fii creat dumneavoastră un gând despre modesta preocupare pentru apropiați și lucrul bine făcut din țara noastră.

Cu respect și sinceritate,

Cristian, un Rapidist simplu„, este mesajul trimis de fanul Rapidului pe adresa ProSport.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 Nov. 2019, 14:38 Actualizat: 23 Nov. 2019, 14:41 Diverse
Pe aceeași temă