Salvați FC Argeș în al 13-lea ceas!

05 Jul. 2012, 16:55 Diverse
Salvați FC Argeș** în al 13-lea ceas!

Asociația Suporterilor FC Argeș a organizat ieri o con­fe­rință de presă în care a ținut să tragă un semnal de a­lar­mă despre situația în care a ajuns echipa-fanion a ju­dețului. La întâlnirea cu presa de la barul Champions Pub Sport, au fost prezenți președintele asociației, Florin Dobre, Constantin Menciu, membru cu o mare vechime, și Sorin Mătușa, reprezentant al aripii tinere.

Suporterii sunt total nemulțumiți de si­tu­ația în care a ajuns FC Argeș de când clubul a fost preluat de Cornel Pe­nescu. Fanii alb-violeți s-au săturat să va­dă clubul lui Nicolae Dobrin cum se zbate de patru ani în liga secundă, iar de fie­ca­re dată atunci când se trage linie, să fie tot mai departe de promovare. Ga­le­ria nu este de acord cu politica actu­a­lei conduceri, pe care o consideră vino­vată de dezastrul în care a ajuns clubul.

„SCM Pitești trebuie sprijinit financiar”

Oficialii asociației cer Primăriei Pitești să clarifice situația lui FC Argeș și a SCM Pitești, care a promovat în Liga a III-a: „Noi susținem în continuare SCM Pitești, pentru că este un proiect pro­mo­vat de noi. După ce am promovat, dom­nul primar Pendiuc a declarat că vrea să ajute și FC Argeș. Sub conducerea lui Cornel Penescu, această echipă tra­ver­sează cea mai neagră perioadă din istoria clubului. Am stat numai în Liga a II-a și nu ai cum să faci performanță cu o asemenea conducere. Rover Cîrstea a fost vândut, iar în locul lui s-au adus numai jucători fără valoare. Banii pe Cristi Tănase au intrat în buzunarele lui Andrei Penescu și nu în conturile lui FC Argeș. La centrul de copii, părinții vin cu bani de acasă. Primăria și Consiliul Ju­de­țean ar trebui să se trezească în al 13-lea ceas și să facă ceva pentru fot­balul piteștean! Autoritățile locale au do­uă variante: fie să preia FC Argeș de la Cornel Penescu, iar SCM să devină echipa a doua, fie să sprijine financiar SCM să ajungă în Liga I, dacă nu vor pu­tea lua echipa de la Penescu, care în acest moment nu ne mai reprezintă. Ar trebui să fie dată afară de pe stadion. Am vrea ca acest stadion, care a ajuns în paragină, să fie modernizat, cum au fost modernizate și alte stadioane din țară. Vrem un respect mai mare din par­tea autorităților locale și vrem să rezolve problema fotbalului piteștean! Ne doare să vedem cum comune precum Chiajna și Brăneștiul au echipe în Liga I, iar un oraș ca Piteștiul să nu aibă”, a declarat Florin Dobre.

„Nu vrem și nu susținem asocierea cu Penescu”

Constantin Nenciu, Florin Dobre și So­rin Mătușa știu de ce oamenii nu mai vin la meciurile lui FC Argeș: „Atâta timp cât la FC Argeș nu se investește în ju­cători, lumea nu mai vine la stadion, pen­tru că nu au ce să vadă. Nu se face nimic bun, dacă nu bagi bani într-o echi­pă. Andrei Penescu a declarat în mai multe rînduri că este dispus să cedeze echipa. Am încercat să discutăm cu dom­nul primar, dar nu a avut timp de noi. Trebuie făcut un audit financiar, pen­tru a vedea ce datorii sunt. Nu suntem de acord și nici nu vom susține o asociere între autoritățile locale și Cornel Penes­cu, care este cercetat penal în zeci de do­sare. Cu două echipe susținute fi­nan­ciar de Primărie sau de Consiliul Jude­țean, ar fi un haos total. Vom pune pre­si­une pe autoritățile locale, fiindcă nu se mai poate cu această incertitudine! Ei reprezintă orașul și sunt pionul principal. Noi vrem să colaborăm și să ajutăm să revenim acolo unde ne este locul”.

Sursa: Curierul Zilei

05 Jul. 2012, 16:55 Diverse
Pe aceeași temă