Ripensia are probleme cu una dintre bazele sportive din Timișoara unde își desfășoară activitatea. Dumitru Mihu: ”Am făcut demersuri la primărie. Știe domnul primar”

Anda DELIU 23 Jun. 2020, 18:14 Diverse
Ripensia are probleme cu una dintre bazele sportive din Timișoara unde își desfășoară activitatea. Dumitru Mihu: ”Am făcut demersuri la primărie. Știe domnul primar”

Clubul Ripensia are în perioada aceasta și bătăi de cap cu juniorii, mai exact, cu una din bazele sportive utilizate pentru pregătirea micilor fotbaliști. Dacă juniorii mari se pregătesc în Ciarda Roșie și nu sunt deranjați de nimeni, cei mai mici, grupele sub 15 ani, se antrenează în cartierul timișorean Freidorf, la baza sportivă Auto, iar vechiul club cu tradiție în fotbalul județean ar dori să nu-i mai lase pe roș-galbeni acolo.

Finanțatorul-președinte al Ripensiei, Dumitru Mihu, a confirmat aceste mici divergențe, dar spune că clubul Auto, care dorește să se „reactiveze” după câțiva ani fără activitate fotbalistică, nu are dreptate. ”Da, sunt ceva probleme acolo. În urmă cu trei ani, când am promovat în Liga 2, Ripensia a luat câteva grupe de copii de la Auto, deoarece, conform regulamentului, aveam nevoie de minimum șase echipe. Terenul de acolo nu aparține clubului Auto, care acum nu are absolut niciun fel de activitate. Terenul a fost intabulat în 2012 și aparține Primăriei Timișoara. Acolo există, într-adevăr, o clădire, unde sunt vestiarele, care este proprietatea celor de la Auto. Noi avem un acord cu ei și plăteam chirie pentru utilizarea vestiarelor. Noi am investit acolo, am făcut vestiarele folosibile. Am refăcut terenul, am avut un om angajat acolo să îngrijească terenul”, a declarat Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.

Ripensia face demersuri la primărie pentru a nu fi dată afară de la Auto. ”Copiii de la Ripensia nu vor să treacă la Auto”

Cei de la Auto le-au solicitat Ripensiei grupele de copii înapoi, pentru preluarea de acum trei ani. ”Am făcut demersuri la primărie. Știe domnul primar despre problemă. Noi nu ne dorim decât o bază sportivă pentru sportul de masă, pentru că acolo este vorba de copii, nu de fotbal de performanță. Cred că putem avea minima pretenție să ne putem antrena pe un teren. Cei de la Auto vor să le dăm aceste grupe înapoi, dar 80-90 la sută dintre cei de atunci nu mai fac antrenamente acolo. Fie s-au lăsat, fie au ieșit din categoriile de vârstă care se antrenează acolo. Copiii de la Ripensia nu vor să treacă la Auto”, spune Mihu.

Interese imobiliare?

Prin Timișoara circulă zvonul că cel care spune că pe terenul de la Auto nu ar mai trebui să se antreneze juniorii Ripensiei este Ilie Trițoiu, președintele clubului.

Trițoiu a fost fotbalist în trecut, iar în ultimii mulți ani a fost implicat la echipa de baschet a orașului. Recent, a fost managerul secției de baschet din cadrul SCM Timișoara, dar a fost dat afară de directorul Vasile Rușeț, pe care a și spus că-l va da în judecată.

Acum, Trițoiu pare să fie dornic să își implice mai mult timpul, dar și banii, întrucât și sponsoriza echipa de baschet din afacerile sale, spre fotbal, la Auto.

Dumitru Mihu spune că Ilie Trițoiu i-a negat că el dorește să scoată Ripensia de pe Auto. ”Am vorbit cu Trițoiu, mi-a spus că nu are niciun amestec în povestea asta. Eu nu vreau să comentez ce e acolo. Pe mine nu mă interesează zona nici din punct de vedere imobiliar, cum i-ar putea interesa pe alții. Noi suntem Ripensia, un club care dorește să aducă plus valoare orașului”, a mai spus președintele Ripensiei pentru Liga2.ro.

Ripensia vrea să ducă niște containere la baza sportivă Auto, pe care să le transforme în vestiare, pentru a nu le mai folosi pe cele închiriate acum.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-stabilit-cand-se-reuneste-clubul-din-timisoara-are-de-ales-pentru-cantonament-intre-o-locatie-din-hunedoara-si-una-surpriza-19136300

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-oficializat-a-treia-despartire-din-lot-in-afara-de-antrenor-alte-noutati-in-lot-lipsesc-la-echipa-timisoreana-19136053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-cu-una-sau-doua-serii-in-editia-2020-2021-scenariile-analizate-de-frf-cea-mai-mare-problema-privind-reorganizarea-si-pasul-inapoi-19135946

Anda DELIU 23 Jun. 2020, 18:14 Diverse
Pe aceeași temă