Primarul Sucevei vrea stadion nou, nu să-l modernizeze pe cel actual: „Cei de la Rapid n-au decât să-și găsească alt stadion”

Marius ANGHEL 24 Jul. 2014, 15:49 Diverse
Primarul Sucevei vrea stadion nou, nu să-l modernizeze pe cel actual:**

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ieri că municipalitatea nu este dispusă să investească nici un ban în modernizarea stadionului Areni, lucru impus de trimisul Federației Române de Fotbal, Sorin Cojocaru, în vederea omologării arenei sucevene pentru viitoarea ediție de campionat a Ligii a II-a.

„Visul meu, care sper să se transforme în realitate, este să construim un stadion nou. El este prins în strategia pentru fondurile europene în intervalul 2014-2020. Nu văd rostul să cheltuim sume imense de bani pentru actualul stadion, nu se justifică acest lucru. Când vin 2.000 de oameni la meci, eu zic că nu este neapărat nevoie să deschidem tribuna a II-a”, a precizat edilul Sucevei.

Mai mult, Ion Lungu susține că povestea cu necesitatea lucrărilor de modernizare la stadionul Areni este una artificială și a fost pusă pe tapet de conducătorii grupării Rapid, având consimțământul federalului Sorin Cojocaru. „Din câte știu, trimisul FRF a fost montat de unii oameni de fotbal, iar asta mă deranjează. Montat să ceară mai multe, montat să amâne omologarea. Să nu uităm totuși că Primăria pune la dispoziție gratuit acest stadion, îl întreține și achită consumul de gaz și de apă. Din câte mi s-a adus la cunoștință, a fost o înscenare ca acel domn de la Federație să spună că stadionul nu corespunde cerințelor și că va reveni pe 25 august. Vom face ce putem, dacă nu, cei de la Rapid n-au decât să-și găsească alt stadion”, a conchis Ion Lungu.

Confruntat cu reacția neașteptată a primarului, președintele executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan, a admis că unele dintre normele impuse de FRF în acest caz sunt exagerate. „Parcă sunt prea multe cerințe într-un moment în care echipele se retrag pe capete din competiție din cauza problemelor financiare. Multe cluburi trăiesc la limită, nouă abia ne ajung banii de salarii, ar fi fost extraordinar să putem investi și în infrastructură, dar în acest moment este peste puterile noastre. Cred că ar trebui mai multă înțelegere din partea FRF pentru nevoile noastre”, a declarat oficialul Rapidului.

Conform raportului de constatare întocmit de reprezentantul FRF la începutul săptămânii trecute, îmbunătățirile care trebuiesc aduse stadionului Areni nu sunt deloc puține și se referă la consolidarea bucăților de beton care se desprind din tribune, vopsirea și modernizarea căilor de acces, amenajarea și dotarea la nivel minim a unui cabinet medical în incinta bazei sportive, repunerea în funcțiune a cișmelelor cu apă potabilă pentru deservirea spectatorilor, repararea grupurilor sanitare din zona vestiarelor, precum și finalizarea expertizei ce vizează tribuna a II-a a stadionului, care a fost închisă în urmă cu un an din motive de securitate.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 24 Jul. 2014, 15:49 Diverse
Pe aceeași temă