Primarul din Târgu Jiu așteaptă Pandurii pe noul stadion. Când estimează Marcel Romanescu că va fi gata construcția de peste 20 de milioane de euro

Marius ANGHEL 07 Feb. 2018, 12:27 Diverse
Primarul din Târgu Jiu așteaptă Pandurii pe noul stadion.** Când estimează Marcel Romanescu că va fi gata construcția de peste 20 de milioane de euro

Pandurii Târgu Jiu ar putea juca în acest an pe noul stadion din Târgu Jiu, în cazul în care scapă de faliment. Edilul orașului spune că echipa din Liga 2 unde acționar majoritar este Marin Condescu va fi primită pe arena care încă nu are un termen de finalizare.

Primarul orașului gorjean, Marcel Romanescu, a transmis că s-a primit acordul din partea Companiei Naționale de Investiții pentru finanțarea etapei a doua a investiției de la stadion, cea pentru amenajările exterioare. Suma încă nu a fost stabilită, însă va fi mai mare de 7 milioane de lei, după ce salariul minim pe economie a crescut, implicit costul cu manopera. Până acum s-au băgat mai mult de 20 de milioane de euro în construcția noii arene, iar termenul de finalizare, 31 iulie 2017, a fost depășit cu mult.

„Cei de la CNI estimează că până în martie va fi dată și hotărârea de guvern pentru aprobarea investiției”, a spus edilul Romanescu, potrivit pandurul.ro. Acesta a recunoscut că Pandurii are drept de folosință asupra stadionului până în 2020, așa cum spunea săptămâna trecută Marin Condescu. „Nu avem nimic împotrivă ca Pandurii să joace pe acest teren”, a mai declarat primarul din Târgu Jiu, care speră ca noul stadion să fie gata în această vară.

Dică are promisiuni de un sponsor la echipă

Cât privește Pandurii, noul director sportiv al clubului, Emil Dică, spune că încearcă în această perioadă să găsească investitori. „Am ceva promisiuni, voi vedea dacă voi reuși. Cred că dacă nu eram în insolvență reușeam să aduc un sponsor puternic, dar am speranțe și acum. Sunt optimist din fire și știu că orice ban în plus se simte”, a spus Emil Dică la radio Infinit.

Pandurii Târgu Jiu se află pe penultimul loc în Liga 2 după 21 de etape desfășurate în acest sezon, cu 18 puncte, la trei puncte distanță de locurile care o mențin în acest eșalon. Cât privește procesul în care i se solicită falimentul, gruparea gorjeană are un nou termen pe 14 martie.

Marius ANGHEL 07 Feb. 2018, 12:27 Diverse
Pe aceeași temă