Primăria Pitești a stabilit prețuri simbolice pentru un bilet sau abonament la meciurile noului FC Argeș. E modul prin care vor să readucă suporterii la stadion

Marius ANGHEL 07 Jul. 2017, 13:24 Diverse

Într-un fotbal românesc în care la modă este ca suporterii să își înființeze sau să adopte echipe din ligile inferioare, fiindcă cluburile de tradiție din propriile orașe, pe care le susțineau, au dispărut din cauza lăcomiei așa-zișilor finanțatori și conducători, la Pitești nu se aplică această regulă.

Dacă la Timișoara, Ploiești, Cluj, Galați sau Constanța iubitorii fotbalului vin la stadion, plătesc bilet și chiar fac donații pentru a ajuta echipa favorită să supraviețuiască, să își plătească jucătorii și antrenorii, să promoveze, la Pitești, acolo unde de curând s-a achiziționat brandul FC Argeș și a fost cedat nou-promovatei în Liga 2 SCM Pitești, suporterii sunt invitați, în schimbul unei sume modice, să vină la stadion să își susțină echipa din oraș.

Consiliul Local Pitești, întrunit joi după amiază, a stabilit ca prețul biletelor și abonamentelor la meciurile noului FC Argeș, în sezonul competițional 2017-2018 al Ligii 2, să fie unele derizorii. Municipalitatea a decis ca intrarea generală pe stadionul „Nicolae Dobrin” să fie una modică, pentru a-i atrage pe piteșteni din nou în tribune.

La Pitești, oamenii nu sunt dispuși să dea nici măcar 5 lei pentru a vedea un meci de fotbal și a-și susține astfel echipa, atât cu prezența cât și material, cu toate că se dau mari cunoscători și iubitori de fotbal și critică. Învățați cu gratuitățile, aceștia s-au îndepărtat de echipele locale și se îmbulzesc la stadion doar atunci când în oraș vin să joace Steaua ori vreo altă echipă din Liga 1 obligată să își desfășoare meciul acolo.

Tocmai de aceea, consilierii locali au stabilit ca prețul unui bilet la meciurile noului FC Argeș în Liga 2 să fie de doar 1 leu, iar costul unui abonament pe tot sezonul să fie de 19 lei.

Consilierii locali dau 500 de lei pentru un abonament la loja oficială

Consilierul local Cristian Gentea a propus ca toți consilierii PSD să plătească fiecare câte 500 lei pentru un abonament la loja oficială pentru a ajuta financiar echipa. Cu propunerea lui Gentea au fost de acord și ceilalți consilieri de la alte formațiuni politice.

Cu prețuri modice de 1 leu pentru bilet, primarul Piteștiului, Cornel Ionică, speră ca stadionul să fie plin la toate meciurile echipei alb-violete, iar suporterii să-i încurajeze pe jucători la fiecare partidă.

„În urmă cu puțin timp s-a încheiat ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Pitești, ocazie cu care au fost adoptate mai multe proiecte de hotărâre, printre care și cel privind instituirea tarifelor de acces la meciurile echipei de fotbal FC Argeș pe stadionul Nicolae Dobrin. Din dorința de a încuraja prezența la stadion a cât mai multor spectatori, am decis ca prețul unui bilet să fie de numai un leu, mai mult simbolic, emiterea de tichete fiind obligatorie pentru contorizarea numărului de spectatori.
De asemenea, prețul unui abonament pe un sezon, de persoană, va fi de doar 19 lei, indifererent de locul ocupat în tribună. În consecință, vă așteptăm în număr cât mai mare la stadion pentru ca FC Argeș să reia șirul succeselor și cu ajutorul dumneavoastră!”
, a scris edilul pe contul său de Facebook.

Biletul la Sibiu, la o altă nou-promovată, costă de 10 ori mai mult

În schimb, o altă echipă din noul sezon al Ligii 2, tot o nou-promovată, AFC Hermannstadt, mult mai înstărită ca noul FC Argeș, a stabilit ca prețul unui bilet la un meci de pe teren propriu să coste 10 lei de persoană. Abonamente au de trei feluri, pentru trei zone, la diferite prețuri, de 200 de lei, 500 de lei, respectiv 1.000 de lei.

Noul sezon al Ligii 2, care ar trebui să aibă 20 de echipe la start, va avea 38 de etape, deci 19 jocuri va juca noul FC Argeș pe teren propriu în acest campionat. În Cupă, dacă va accede în fazele superioare, are șansa să aducă o echipă de Liga 1 pe stadionul „Nicolae Dobrin”.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 07 Jul. 2017, 13:24 Diverse
Pe aceeași temă