Polistul Alexandru Matei, pe urmele lui Leo Messi: micuțul atacant timișorean va ajunge la Academia Barcelonei!

Călin MNERIE 06 Jul. 2021, 18:34 Diverse

Recent, aproximativ 200 de copii între 6 și 14 ani au participat la un training camp organizat la Belgrad de antrenori ai puternicii Academii a clubului FC Barcelona. Celebra „La Masia” i-a dat fotbalului pe Xavi, Iniesta sau Messi și este în continuă căutare de noi talente în toate regiunile de pe glob.

A fost rândul copiilor din Balcani să se antreneze cu tehnicienii catalani, care la final au oferit invitațiile pentru următoarea etapă, deplasarea în Spania. Printre micuții fotbaliști care vor avea privilegiul să fie din nou testați la Academia Barcei se numără și timișoreanul Alexandru Matei.

Alexandru Matei vrea să calce pe urmele lui Messi

Atacantul de 10 ani îmbracă culorile echipei fanion a orașului de pe Bega, ASU Poli, din anul 2018 și face parte din grupa antrenată de Gelu Haidău. E atacant și, bineînțeles, vrea să calce pe urmele argentineanului Leo Messi.

„M-am simțit foarte bine, mi-am făcut prieteni noi. Am învățat și câteva lucruri noi, antrenamentele au fost puțin altfel față de cele pe care le facem la Timișoara”, a spus talentatul fotbalist al „alb-violeților”, care a ajuns în capitala Serbiei după ce s-a remarcat la turneul internațional „Vujadin Boskov” din Novi Sad.

La finalul acțiunii de la Belgrad, toți participanții au primit diplome cu însemnele grupării blaugrana, dar au rămas – bineînțeles – cu experiența unor antrenamente de top.

„Le-a fost greu antrenorilor de la Barcelona să decidă numele copiilor care vor ajunge în Spania, au fost multe talente aici, la Belgrad. Trebuie reamintit că acest training camp s-a adresat în special copiilor rămași fără o grijă părintească corespunzătoare sau celor care nu au avut posibilitatea finaciară să se înscrie”, a punctat și Miroslav Radojicic, reprezentatul „La Masia” în Serbia.

Înainte de pandemie, la Academia Barcelonei au ajuns tineri fotbaliști din România și prin proiectul comun inițiat de Gillette și Federația Română de Fotbal.

Fostul utist, Cătălin Vulturar, a fost unul dintre ei, mijlocașul de 17 ani ajungând între timp în Italia, la Lecce, unde a reușit promovarea cu echipa Primavera în Serie A.

Călin MNERIE 06 Jul. 2021, 18:34 Diverse
Pe aceeași temă