Petrolul, în doliu! Unul dintre componenții ”Generației de Aur” a echipei ploieștene, triplu campion și câștigător al Cupei României, a încetat din viață

Liga2.ro 20 Jun. 2020, 11:25 Diverse
Petrolul, în doliu! Unul dintre componenții ”Generației de Aur” a echipei ploieștene, triplu campion și câștigător al Cupei României, a încetat din viață

Suflarea petrolistă este în doliu după ce unul dintre componenții „Generației de Aur” a fotbalului ploieștean, Dumitru Munteanu, a încetat din viată la vârsta de 87 de ani, a anunțat astăzi, 20 iunie, gruparea prahoveană.

Dumitru Munteanu a jucat timp de 11 ani în echipa Petrolului, fiind triplu campionat național și câștigător al Cupei României.

”A plecat dintre noi, la vârsta de 87 de ani, Dumitru Munteanu, unul dintre componenții „Generației de Aur” a fotbalului ploieștean.

Alături de fratele său geamăn, Anton, decedat în 2007, Mitică Munteanu a evoluat 11 ani în marea echipă a Petrolului, fiind triplu campion național, în 1958, 1959 și 1966, precum și câștigător al Cupei României, în 1963. A jucat, de asemenea, și în meciul de baraj cu FC Liverpool, disputat la Bruxelles, în ediția 1966-1967 a Cupei Campionilor Europeni.

„Eu și Anton am fost mereu responsabilii cu spectacolul. Fente, dantelării, călcâie! Atrăgeam lumea. Nu ne împăcam cu un 1-0, 2-0. Trebuia să fie de la 3-0 în sus!”, amintea Dumitru Munteanu, într-un interviu acordat, cu câțiva ani în urmă, ziarului Gazeta Sporturilor.

Rămâi cu bine, Mitică Munteanu! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

In memoriam Dumitru Munteanu

”Dumitru Munteanu, cel mai în vârstă dintre supraviețuitorii marii echipei a Petrolului Ploiești, triplă câștigătoare a titlului național în anii `60, ne-a părăsit ieri, la vârsta de 87 de ani.

Nu cu mult timp în urmă, unul dintre gemenii Munteanu ce au făcut istorie în fotbalul românesc a participat la momentul de sărbătoare prilejuit de împlinirea a  53 de ani de la marea victorie cu FC Liverpool.

Revedem un scurt interviu pe care Dumitru Munteanu l-a acordat cu acea ocazie pentru FCP TV, dar și câteva imagini de arhivă de la meciul dintre FC Petrolul și formația braziliană Gremio Porto Alegre, disputat pe 6 aprilie 1961, și câștigat de către formația noastră cu scorul de 4-3 (sursa imagini: emisiunea „Generația de Aur”).

«Nea Ilie Oană (n.r. – antrenorul Petrolului) a decis să intru în minutul 46 în locul lui Sandu Boc. L-a tras pe Anton la mijloc pentru ca, împreună cu mine și cu Tabarcea, să contracarăm atacurile brazilienilor și să ținem mai mult de minge, că adversarii o arestaseră de parcă era a lor. Chiar în debutul reprizei, Anton, cu care mă înțelegeam din priviri, mi-a pasat cu călcâiul și a trecut pe lângă fundașul de pe partea lui. Acesta, când m-a văzut, a rămas pironit locului și s-a frecat la ochi de uimire. Eu am zbughit-o de lângă el. După meci am aflat că, revenit din uimire, brazilianul s-a dus la banca tehnică și i-a cerut antrenorul să-l schimbe că e obosit și vede dublu!», rememora momentul meciului cu Gremio, într-un interviu, Dumitru Munteanu”, a mai scris Petrolul.

Liga2.ro 20 Jun. 2020, 11:25 Diverse
Pe aceeași temă