„Pancu e o zdreanță”. Tatăl unui jucător de la Rapid lansează un atac. „Au greșit alții în finale de Liga Campionilor și nu i-am văzut spânzurați de poarta orașului”

Marius ANGHEL 17 Sep. 2019, 14:44 Diverse

Daniel Pancu este implicat în tot mai multe controverse, asta chiar dacă a învins în ultima etapă la Pitești și a urcat Rapidul pe locul 5. După ce a fost atacat frontal de primarul sectorului 1, Dan Tudorache, antrenorul Rapidului a primit o lovitură și de la tatăl unuia dintre jucătorii săi.

„Pancu este o zdreanță” a scris pe Facebook Ștefan Demici. Fostul rugbyst de națională este tatăl lui Alin, fundașul stânga de 19 ani pe care Pancu l-a adus la echipă anul trecut pentru a-și asigura apărarea, dar evoluțiile modeste ale tânărului fotbalist l-au făcut pe antrenor să renunțe măcar temporar la serviciile acestuia și l-a trimis împrumut la CSM Slatina, în Liga a 3-a. 

Într-un interviu oferit pentru ProSport, părintele fotbalistului a acceptat că remarca pe care a făcut-o la adresa tehnicianului nu a fost una elegantă, dar susține că nu înțelege cum Demici jr. a ajuns să fie împrumutat la Slatina după doar câteva meciuri din titular de drept la Rapid.

ProSport: Bună ziua, domnule Demici! V-am sunat pentru un comentariu pe care l-ați postat pe Facebook referitor la Daniel Pancu. Cred că știți la ce ne referim…
Da, așa este. A fost puțin cam deplasat, recunosc, dar știu ce poate băiatul meu și nu cred că a fost tratat corect. Dar nu e nicio problemă, viața merge înainte.

Totuși, ce v-a deranjat atât de tare?
Alin a venit la Rapid la dorința lui Pancu (n.r. – a fost adus mai întâi sub formă de împrumut de la Dinamo). Dacă acum, când după câteva meciuri proaste nu a mai avut nevoie de el, zic eu că putea să îi dea măcar o explicație. Așa era mai ok. Putea să-i zică orice: „Bă, băiatule, nu ești ceea îmi doresc!” sau altceva. Nu era obligat să îi dea o explicație, accept asta, dar pentru un copil de 19 ani era bine să știe la ce aspecte ar trebui să mai lucreze, unde e deficitar. Schimbarea a fost de 180 de grade.

Acum vorbiți în calitate de părinte sau de fost sportiv?
Domnule, eu nu mă pricep la fotbal, deci nu-mi permit să îi dau sfaturi lui Pancu. Dar despre principii pot să vorbesc, că am făcut și eu sport. Și cred că acest copil trebuia să afle și el ce ar trebui să facă pe mai departe ca să fie mai bun.

Vă cunoașteți cu Pancu? Ați încercat să luați legătura cu el. Sunteți, totuși, doi foști sportivi care au activat în București și mă gândesc că vă cunoașteți.
Ne știm, da, dar la nivel de „Salut!”„Salut!” și atât. Nu mi-am permis să discut cu el, chiar dacă avem destui amici comuni. Dar știu că suntem amândoi două nuci tari, avem orgolii și nu cred că ar fi lăsat nimeni de la el. Nu avea sens.

„Au greșit alții și în finale de Liga Campionilor sau de Cupe Mondiale și nu l-am văzut pe unul spânzurat de poarta orașului”

Considerați că Alin a fost pedepsit prea dur pentru greșelile pe care le-a făcut în acest început de sezon din Liga a 2-a?
Eu nu înțeleg! Pancu a fost cel care l-a dorit în mod expres pe Alin la Rapid. E adevărat că băiatul a greșit de câteva ori, dar oricine greșește, inclusiv la Barcelona, la Juventus sau mai știu eu unde. Au greșit alții și în finale de Liga Campionilor sau de Cupe Mondiale și nu l-am văzut pe unul spânzurat de poarta orașului. Putea să-i zică să se pregătească până îi sar plombele, dar nu așa…

Cu cei din conducere ați discutat?
Da, la nivelul conducerii am avut discuții constructive și pozitive. Și atunci când am venit, și acum. Dar nu cei din conducere decid la nivelul lotului.

Cât l-a afectat pe Alin această situație?
L-a deranjat, a suferit, a și plâns după un meciul cu Turris (pierdut de Rapid cu 1-3 la Turnu Măgurele), iar lumea zicea că plânge de ochii lumii. Dar el e un copil și și-a dat seama că a greșit. Probabil s-a simțit vinovat și nu a mai putut să reziste, pentru că pune multă pasiune și iubește sportul ăsta.

Acum ce urmează pentru Alin?
Păi ce să facem? Merge la Slatina și asta este. Alin a fost împrumutat acolo, pentru că mai are contract cu Rapid încă 4 ani. Eu nu am nicio problemă cu nimeni, oricum. Cum a făcut un tur bun, am încredere în el că își va reveni și va fi și mai bun. Poate acum pretențiile erau prea mari, cine știe?

„Alin Demici e un jucător care a avut cea mai bună ascensiune în octombrie, când am venit eu antrenor, până în decembrie. A jucat foarte bine și îmi puneam mari, mari speranțe în el. Odată cu venirea lui Oanea, în ianuarie, la concurență reacția lui nu a fost una pozitivă. A avut un început de sezon foarte slab. A trebuit să ne reorientăm (n.r. – a fost adus Hristos Vadasis). Are nevoie să joace în altă partea, are nevoie de continuitate, unde dă un randament foarte bun”
Daniel Pancu, după ce a decis îndepărtarea lui Alin Demici de la echipă

28 de meciuri a jucat Alin Demici pentru Rapid, timp în care a marcat un gol

Articol scris de Nicu BĂ‚DESCU
Foto: George FILIP / Mediafax foto

Marius ANGHEL 17 Sep. 2019, 14:44 Diverse
Pe aceeași temă