O nouă bază sportivă la Voluntari? Primarul Pandele promovează proiectul în campania electorală: ”Complexul acesta modern ne va permite să ne aliniem standardelor internaționale”

Marius ANGHEL 29 May. 2024, 13:37 Diverse

Nu doar actualul primar din Șelimbăr a așteptat campania electorală pentru a face public un proiect de infrastructură sportivă pentru comunitatea care l-a ales să o reprezinte în urmă cu aproape patru ani. Și la Voluntari se practică acest lucru, la fel ca, suntem convinși, multe alte localități din această țară.

Cele două exemple le dăm pentru că Șelimbărul și Voluntariul vor avea echipă de fotbal în noul sezon al Ligii 2, ediția 2024-2025.

Primarul Voluntariului promite o nouă bază sportivă în oraș și ”transformarea fotbalului feminin în sport de nișă”!

Luni, 27 mai, Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, candidat pentru a obține un al șaptelea mandat, a prezentat, prin intermediul paginii sale de Facebook, un proiect nou de infrastructură sportivă în localitatea pe care o conduce din anul 2000.

”Părintele” FC Voluntari și soț al fostei jurnaliste Gabriela Firea, în prezent politiciană și candidată pentru un al doilea mandat de primăriță a Bucureștiului, susține că a demarat construirea unei baze sportive în cartierul Nicolae Bălcescu, care va include, printre altele, două terenuri de fotbal cu gazon natural, unul cu gazon sintetic, două terenuri de baschet sau patru terenuri de tenis de câmp.

”Baza Nicolae Bălcescu va avea un impact pozitiv din punct de vedere social și cultural. Proiectul va îmbunătăți calitatea vieții și va crea noi oportunități pentru cetățenii orașului nostru”, susține Pandele, care mai spune că și-a propus să transforme fotbalul feminin, probabil de la FC Voluntari, penultima (4 din 5) în Seria 4 din Liga 3, în sport de nișă.

FC Voluntari, pe ”mute” după retrogradarea în Liga 2!

După cum se știe, Voluntariul beneficiază de un stadion la standarde de primă ligă și de condiții de pregătire de nivel înalt, nu degeaba echipa de fotbal a orașului a rezistat nouă ani la rând în elită.

În această primăvară, FC Voluntari a retrogradat, însă, în Liga 2 și încă trece prin momente de șoc, de la momentul ultimul joc oficial avut și până acum trecând mai bine de două săptămâni, iar clubul nu a comunicat nimic oficial despre viitorul său.

Aproape de centrul Voluntariului există și un alt stadion, pe care îl folosește FC Voluntari pentru grupele sale de juniori.

Anunțul despre viitoarea Bază Nicolae Bălcescu din Voluntari:

”Investim în sportul de performanță! Suntem atenți la nevoile oamenilor și prin strategia de dezvoltare a Orașului Voluntari, am demarat, în cartierul Nicolae Bălcescu, un nou proiect.
Baza Sportivă pe care o dezvoltăm aici include două terenuri de fotbal cu gazon natural, care vor fi omologate de către Liga Profesionistă de Fotbal și de către UEFA; un teren de fotbal cu gazon sintetic, două terenuri de baschet, patru terenuri de tenis de câmp, un corp de clădire pentru spațiile administrative, vestiare, cabinete, spații pentru depozitare, sală de forță; gradene pentru spectatori; spații verzi pentru recreere și parcări pentru autoturisme.
Baza Nicolae Bălcescu va avea un impact pozitiv din punct de vedere social și cultural. Proiectul va îmbunătăți calitatea vieții și va crea noi oportunități pentru cetățenii orașului nostru. Mai multă sănătate, mai multe activități culturale și divertisment înseamnă acces la soluții prin care putem face față cu mai mult optimism stresului cotidian.
Strategia de dezvoltare a Primăriei Voluntari încurajează activitățile educative care stimulează înclinația spre sport atât a generației tinere, cât și a celei mature. Mișcarea este esențială la orice vârstă! Sportul ne ajută din punct de vedere fizic și psihic, contribuind la starea de bine a fiecăruia dintre noi.
Prin acest proiect, ne-am propus și transformarea fotbalului feminin în sport de nișă. Avem datoria să inovăm în permanență și să dezvoltăm mereu oportunități noi menite să crească valoarea comunității noastre.
Complexul acesta modern ne va permite să ne aliniem standardelor internaționale și să le oferim locuitorilor orașului nostru evenimente multiculturale. Totodată, avem oportunitatea de a atrage utilizatori și vizitatori noi în Voluntari.”

Marius ANGHEL 29 May. 2024, 13:37 Diverse
Pe aceeași temă