Mititelu și-a trimis solii la Primărie! Olguța: „Doar adminstratorul judiciar ne poate solicita să primim FC Universitatea pe stadion”

Marius ANGHEL 17 Jan. 2014, 13:23 Diverse

Adrian Mititelu și-a trimis solii la Primărie pentru a o îndupleca pe Lia Olguța Vasilescu să-i permită echipei sale accesul în complexul „Ion Oblemenco”.

Mititelu nu-și permite să trimită echipa în cantonament în Antalya, așa că are nevoie de baza sportivă pentru pregătirea restului sezonului competițional.

Din delegația lui Adrian Mititelu au făcut parte președintele Marcel Iancu, antrenorul Nicolo Napoli și secundul Dragon Bon, dar și cei doi căpitani de echipă, Mădălin Ciucă și Robert Săceanu.

Doar tehnicianul italian a avut acces în biroul primarului, în virtutea „rezultatelor pe care le-a făcut la Craiova și faptului că este un om extraordinar”.

„Am vorbit în italiană, pentru că înțelege foarte bine italiana. Am vorbit de problemele pe care le avem și dacă se poate face ceva pentru echipa noastră. Am vorbit și despre problemele societății noastre. Eu am vrut să știu dacă ne putem antrena și noi pe Oblemenco și dacă putem juca acolo. Îmi doresc să avem un răspuns favorabil. Nu mi s-a spus clar că luni putem să ne antrenăm la Oblemenco, dar eu sper să primi un răspuns bun”, a declarat Nicolo Napoli la ieșirea de la întâlnirea avută cu primarul Craiovei.

Cum și-a exersat primarul limba italiană și ce a priceput Napoli nu ester foarte clar, fiindcă tehnicianul a ieșit de la întrevedere plin de optimism, afirmând că „sunt mari speranțe pentru ca echipa să se antreneze pe stadion”, în timp ce Olguța Vasilescu a declarat că nimeni din cadrul clubului, de la Adrian Mititelu până la Marcel Iancu sau Nicolo Napoli, nu are calitatea de a solicita dreptul de acces în complexul „Ion Oblemenco”, doar adminstratorul judiciar al firmei aflate în insolvență putând adresa o cerere în acest sens.

„Mi-am exersat italiana cu această ocazie, l-am primit pe Napoli, nu puteam să-l las la ușă, pentru că e un om extraordinar, căruia îi suntem recunoscători pentru performanțele pe care le-a făcut la Craiova ca antrenor, dar i-am explicat că el nu are nicio calitate să discute despre stadion. Numai adminsitratorul judiciar al firmei aflate în insolvență ne poate înainte o cerere, iar atunci vom judeca și vom lua o decizie. Nu este vinovată Primăria pentru această situație, ci Adrian Mititelu, care nu are bani și are datorii de 90 de milioane de euro. Am încercat să-l ajutăm, să-i achiziționăm terenul de la Balta Craioviței, dar am constatat că acesta este sub sechestru și mai are și un alt proprietar”, a spus Olguța Vasilescu.

În replică, Marcel Iancu a declarat că gruparea din Bănie va face toate demersurile pentru a se amâna campionatul, fiindcă jucătorii nu au unde să se antreneze, neexistând bani pentru un cantonament în Antalya.

„Noi am vrut răspuns de la doamna primar, pentru a convoca reunirea lotului. Dacă nu vom primi un răspuns favorabil, altfel am putea cere amânarea începutululi de campionat. Ceea ce s-a discutat astăzi în prezența lui Nicolo Napoli vom discuta și cu patronul Adrian Mititelu. Vrem să fim tratați la fel ca și cealaltă echipă a Craiovei. Noi nu vrem să plecăm de la echipă, vrem să jucăm pe „Ion Oblemenco”. Așteptăm un răspuns favorabil la cererea noastră. Mingea este la doamna primar. Noi când am avut drept de folosință, i-am lăsat și pe ei să se antreneze acolo. Reprezentăm și noi o parte a cetățenilor Craiovei, vrem să jucăm și noi aici. Nu mai plecăm din oraș. Credeți-mă că federația poate să amâne începerea returului. Avem aceleași drepturi ca orice altă echipă competitoare. Dacă doamna primar vrea să își asume acest lucru, de a refuza ca și noi să ne antrenăm la Craiova, măcar să știm și noi acest lucru”, a spus și președintele clubului oltean, Marcel Iancu.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Florin CEAUȘU

Marius ANGHEL 17 Jan. 2014, 13:23 Diverse
Pe aceeași temă