Mircea Pascu, fost președinte al FRF și conducător la Jiul, Corvinul, Rapid și Poli Timișoara, a murit! Există informații că ar fi decedat de coronavirus

Daniel NAZARE 17 Sep. 2020, 11:23 Diverse

Mircea Pascu, fost vicepreședinte al Federației Române de Fotbal în perioada 1983-1989, cât și președinte în perioada februarie-august 1990, dar și fost conducător la Jiul Petroșani, Corvinul Hunedoara, Rapid și Poli Timișoara, a încetat din viață miercuri, 16 august, la vârsta de 85 de ani.

Pascu suferea de cancer de mai bine de 10 ani, mielom, dar și de diabet și era internat de 10 zile în spital. A fost cunoscut în lumea fotbalului pentru că a fost membru pe viață la FIFA și Mircea Sandu l-ar fi păcălit în 1990, când se spune că și femeia de serviciu a votat la alegerile pentru șefia FRF.

Până luni a fost internat la spitalul Colțea din București, iar în ultimele 48 de ore a fost mutat la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș. Familia n-a primit informații detaliate, dar se pare că ar fi decedat de coronavirus pe seama multiplelor afecțiuni pe care le avea.

Mircea Pascu a fost conducător la Jiu, Corvinul, Rapid și Poli Timișoara

Născut la 6 noiembrie 1934, la Petroșani, Mircea Pascu a deținut de-a lungul timpului mai multe funcții de conducere la cluburi de fotbal de renume, nu numai la FRF. Între anii 1968-1979 a fost secretar, vicepreședinte și președinte al clubului Jiul Petroșani. De asemenea, timp de trei ani, din ’80 și până în ’83, a deținut și funcția de președinte la Corvinul Hunedoara. Conducerea FRF a preluat-o în februarie 1990 și a păstrat-o până în luna august a aceluiași an.

După alegerile de la șefia FRF din 1990 care i-au fost nefavorabile, s-a retras din viața fotbalistică. A revenit, însă, după doi ani, ca președinte la UFC Rapid București. După un conflict cu George Copos, în 1994, a demisionat. Între anii 1997 și 1998 a fost președinte al clubului Politehnica Timișoara.

Ce scrie FRF după moartea lui Mircea Pascu:

”Federația Română de Fotbal regretă dispariția, la vârsta de 85 de ani, a fostului președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Pascu.

Născut la 6 noiembrie 1934, la Petroșani, Mircea Pascu a fost conducător la cluburi precum Jiul Petroșani și Corvinul, înainte ca în perioada 1983-1989 să îndeplinească rolul de vicepreședinte FRF.

A fost președintele FRF în 1990, începând din luna februarie și până la alegerile din august. Ulterior a fost președinte la Rapid și Poli Timișoara.

Pe plan internațional, a fost membru al Comisiei de organizare a competițiilor fotbalistice europene, membru în comisia de protocol FIFA, membru al Comisiei Fair-Play UEFA.

Înaintea partidelor din următoarea etapă a competițiilor organizate de FRF va fi ținut un moment de reculegere în memoria lui Mircea Pascu.

Federația Română de Fotbal transmite condoleanțe familiei și celor apropiați.”

Ce a scris Rapid după moartea lui Mircea Pascu

Dintre cele patru cluburi la care a activat Mircea Pascu, doar Rapid a avut un mesaj de condoleanțe față de fostul ei conducător.

”Fostul președinte al Rapidului din perioada 1992-1995, Mircea Pascu, s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani.
Acesta a fost președintele FRF, dar și al Politehnicii Timișoara, între 1997 și 1998.
Condoleanțe familiei! ?”, a scris Rapid.

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/mircea-sandu-despre-mircea-pascu-nu-mi-a-fost-nici-adversar-si-nici-dusman-19098811

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/marcel-puscas-omagiu-pentru-mircea-pascu-19098769

Daniel NAZARE 17 Sep. 2020, 11:23 Diverse
Pe aceeași temă