Lobonț și jucătorii Universității Cluj au inaugurat o expoziție cu imagini ale momentelor principale din istoria de 100 de ani a „Șepcilor roșii”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 19 Feb. 2019, 18:40 Actualizat: 19 Feb. 2019, 18:41 Diverse

Universitatea Cluj a inaugurat, astăzi, la sediul AROBS Transilvania Software, unul dintre partenerii clubului ardelean, o expoziție care a cuprins o serie de instantanee ale ziarelor apărute în ultima sută de ani, fiecare ilustrând, în cuvintele vremii, principalele momente din istoria „Șepcilor roșii”, anunță site-ul oficial al echipei din Cluj Napoca.

Antrenorul Bogdan Lobonț, jucătorii Octavian Abrudan, George Florescu, Mircea Axente, Nicolae Pîrvulescu, Dan Berci și Doru Dumitrescu, alături de angajații companiei, au privit imagini inedite care au îmbinat parfumul perioadei interbelice cu boemia anilor ”90.

„Am admirat o colecție impresionantă de articole, de poze. Trebuie să existe multă pasiune pentru a realiza așa ceva. Cu siguranță nu a fost ușor, dar felicit această inițiativă. Băieții s-au comportat extraordinar în perioada de pregătire, s-au implicat, în fiecare zi pun în practică tot ceea ce le cer. Sunt oameni de calitate și mă bucur că am posibilitatea să lucrez cu ei. Muncim zi de zi, avem multe aspecte de îmbunătățit, dar știm unde trebuie să insistăm pentru a ne atinge obiectivul. Ne dorim ca fanii Universității să fie alături de noi, la fel ca până acum, deoarece ei sunt foarte importanți în viața echipei”, a declarat Lobonț.

Impresionat s-a arătat și una dintre noile achiziții Universității, atacantul Mircea Axente. „A fost o inițiativă inspirată, în spiritul acestei echipe, pe care îl descopăr și eu. Universitatea Cluj are o istorie foarte bogată în spate, una care obligă la performanță. M-am acomodat repede la „U”, îi știam pe mulți dintre băieți, cu unii dintre ei am fost colegi la alte echipe. Este anul Centenarului, ne dorim cu toții să promovăm și să sărbătorim împreună. Facem o treabă foarte bună cu Bogdan Lobonț, el e un antrenor tânăr, care a implementat metode noi de pregătire, dar care au prins imediat și cred că vom avea rezultatele așteptate. Clujul e un oraș frumos, primitor și mă simt excelent aici”, a adăugat Axente, completat de către colegul său din centrul defensivei, Octavian Abrudan: „A fost o expoziție foarte interesantă. Probabil această acțiune îi va determina pe IT-iști să se gândească mai mult la timpul lor liber și să facă și mai mult sport. Suntem pregătiți pentru reluarea campionatului, rămâne să o arătăm și pe teren. Sper să începem cu dreptul și să câștigăm la Petroșani”.

Toate materialele expuse în cadrul vernisajului au fost puse la dispoziție, după o documentare întinsă pe durata mai multor ani, de Cristian Moise, unul dintre suporterii Universității Cluj.

Foto: Universitatea Cluj

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 19 Feb. 2019, 18:40 Actualizat: 19 Feb. 2019, 18:41 Diverse
Pe aceeași temă