Judecătoria a respins plângerea FC U Craiova împotriva soluției DNA de a nu trimite FRF, LPF și 9 cluburi în judecată. Oltenii răspund: „FRF, de fapt, a pierdut procesul”

Marius ANGHEL 14 Mar. 2014, 15:25 Diverse
Judecătoria a respins plângerea FC U Craiova împotriva soluției DNA de a nu trimite FRF, LPF și 9 cluburi în judecată.** Oltenii răspund:

UPDATE 15:00: Clubul FC Universitatea Craiova a publicat pe siteul propriu un comunicat oficial prin care susține că de fapt FRF este cea care a pierdut în urma sentinței date de Judecătoria Sectorului 2. Iată conținutul acestuia așa cum apare pe siteul oltenilor:

Deși FRF a pierdut procesul ieri, pe site-ul acestei instituții se prezintă ca și o victorie a FRF. Nimic mai fals!!!

Deoarece:
– După emiterea rechizitoriului Direcției Naționale Anticorupție prin care Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, FRF, LPF și ulterior alți 10 membri ai Comitetului Executiv au fost trimiși în judecată pentru infracțiuni grave de abuz în serviciu, concomitent cu acest rechizitoriu DNA a respins solicitarea Fotbal Club Universitatea Craiova cu privire și la vinovăția cluburilor pentru legimitarea, din punctul nostru de vedere, frauduloasă a jucătorilor.

În motivarea procurorilor DNA s-a reținut că vinovații de pierderea patrimoniului clubului Universitatea Craiova sunt Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, FRF, LPF și NU cluburile care au legitimat jucătorii deoarece aceste cluburi nu au nicio vină pentru actele săvârșite de inculpații în cauză.

Astfel, Universitatea Craiova a contestat mai departe această soluție din următoarele motive: este foarte important ca soluția DNA-ului să fie confirmată și de o instanță de judecată, deoarece atât pe parcursul urmăririi penale Dragomir Dumitru, dar și alți inculpați, au dat vina pe cluburi pentru pierderea jucătorilor de către Universitatea Craiova.

Prin sentința de joi a Judecătoriei Sectorului 2 s-a confirmat irevocabil că întreaga vină pentru prejudicierea clubului Universitatea Craiova aparține inculpaților Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal, Sandu Mircea, Dragomir Dumitru și ceilalți inculpați din dosar.

De altfel, și declarațiile cluburilor din dosarul de la Judecătoria Sectorului 2 care în mare majoritate s-au apărat spunând că Federația este cea care a comis delictele și nu ele care sunt de bună credință.

Menționăm că soluția dată de Judecătoria Sectorului 2 este una care îngroapă definitiv inculpații din dosarul dezafilierii Universității Craiova și NU reprezintă un succes așa cum în mod jalnic a fost prezentat pe site-ul Federației Române de Fotbal.„


 

Judecătoria Sectorului 2 București a respins plângerea formulată de FC Universitatea Craiova împotriva soluției DNA de a nu trimite în judecată FRF, LPF și nouă cluburi pentru legitimarea unor jucători care au aparținut clubului condus de Adrian Mititelu.

„Judecătoria Sectorului 2 București a respins plângerea formulată de SC Fotbal Club U Craiova SA împotriva soluției DNA de a nu trimite în judecată FRF, LPF și 9 cluburi pentru legitimarea unor jucători ce au aparținut clubului din Craiova, în cauză fiind Dosarul 32088/300/2013”, informează, vineri, site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

De asemenea, gruparea condusă de Adrian Mititelu a fost obligată de instanță la achitarea către FRF a sumei de 1.500 lei. Soluția Judecătoriei Sectorului 2 este definitivă și nu mai poate fi atacată.

Conducerea FC Universitatea Craiova făcuse plângere la DNA împotriva FRF și LPF, insituții pe care le-a acuzat de faptul că au declarat liberi de contract jucătorii din lot după dezafilierea grupării. De asemenea, Adrian Mititelu depusese plângere și împotriva a nouă cluburi care legitimaseră jucătorii grupării oltene.

Articol scris de Marius Țone (Mediafax)

Marius ANGHEL 14 Mar. 2014, 15:25 Diverse
Pe aceeași temă