Italianul Remo Amadio, nostalgic după perioada petrecută la UTA: ”Mi-ar plăcea să mă întorc la Arad, doar și pentru a urmări o partidă pe viu.” Cea mai frumoasă amintire de la ”Bătrâna Doamnă”

Publicat: 21 May. 2020, 13:53 Diverse

Italianul Remo Amadio și-a legat o parte din cariera sa de fotbalul românesc. Transferat în februarie 2011 de CFR Cluj, portarul născut la Giulianova a fost împrumutat în același an, dar în toamnă, la UTA. A apărat timp de două sezoane în „alb-roșu”, perioadă de care-și aduce aminte cu drag și astăzi.

Într-un interviu acordat site-ului europacalcio.it, Remo Amadio, care la 32 de ani apără buturile formației Pineto Calcio, din Serie D (Girone F), e nostalgic când vorbește despre anii petrecuți în tricoul echipei fanion a Aradului, fără să-l uite pe antrenorul cu portarii Dan Țapoș.

La Arad m-am simțit foarte bine încă de la bun început. Orașul e plin de italieni, așadar m-am simțit aproape ca acasă. Chiar dacă marea mea recunoștință merge către soția mea, care m-a urmat peste tot și mi-a fost mereu aproape. Cât despre UTA, îi voi veșnic recunoscător antrenorului Dan Țapoș, care m-a ajutat foarte mult. Într-o zi, mi-ar plăcea să mă întorc la Arad, doar și pentru a urmări o partidă pe viu. A fost o perioadă frumoasă, singura notă dolentă – problemele financiare de la club”, a spus italianul Amadio, citat de Sport Arad.

Victoria cu 1-0 de pe ”Dan Păltinișanu”, cu Poli, din 2012, cea mai frumoasă amintire a lui Amadio la UTA

Provocat să vorbească despre cea mai frumoasă amintire de la UTA, Amadio a pomenit despre succesul arădean din derby-ul Vestului, pe când „roș-albii” erau pregătiți de Adrian Falub. „Fără îndoială, victoria cu 1-0 pe terenul lui Poli Timișoara, de pe 20 aprilie 2012. Este unul dintre cele mai trăite derby-uri din România. Era o mare tensiune, pe care ți-o transmitea și oamenii din oraș. A fost o deplasare mare și la întoarcere suporterii noștri ne-au primit ca pe niște eroi și ne-au dus la pub să sărbătorim”, a mai punctat fotbalistul.

În România, Remo Amadio a mai evoluat și pentru Corona Brașov, în Liga 1, pentru ca apoi să treacă granița în Ungaria, la Tatabanya. În rest, goalkeeperul a evoluat doar pentru formații italiene din ligile inferioare, fiind crescut de Pescara, al cărui fan este și astăzi: „Aș plăti pentru a mă întoarce acolo, chiar numai pentru a mă antrena. Pentru mine, alb-albaștrii sunt totul, am fost acolo pentru mulți ani la sectorul juvenil și chiar am debutat în Serie B. Am o legătură inoxidabilă”, a concluzionat Amadio, care nu va mai reveni în acest sezon pe teren pentru Pineto și asta pentru că federația italiană a ”înghețat” competițiile în ligile inferioare ca urmare a epidemiei de coronavirus.

Sursa: Sport Arad

Publicat: 21 May. 2020, 13:53 Diverse
Pe aceeași temă