INTERVIU | Andrei Marc a răbufnit după ce a fost îndepărtat de la FCSB. Fundașul Concordiei spune de ce nu vrea să mai joace la Chiajna și ce oferte din Liga 1 a ratat

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Sep. 2019, 11:51 Actualizat: 22 Sep. 2019, 11:52 Diverse

Andrei Marc (26 de ani) antrenează, în acest moment, singur după ce s-a despărțit de FCSB după doar o lună petrecută la echipa vicecampioană, iar până în ianuarie nu poate să evolueze la niciun alt club. ProSport a aflat că în cazul în care FCSB se decidea să-l transfere definitiv, în noiembrie Gigi Becali ar fi trebuit să achite către Concordia Chiajna, clubul de unde îl împrumutase în august, suma de 150.000 de euro. Dacă, ulterior, îl vindea pe Marc la un alt club, atunci formația din Liga 2 ar fi primit 50 la sută din banii obținuți de pe urma transferului.

Totuși, Becali avea posibilitatea să-l păstreze pe Marc până în ianuarie, chiar dacă nu achita în noiembrie clauza de transfer definitiv, cei 150.000 de euro. Însă a preferat să renunța la serviciile sale după doar câteva meciuri.

ProSport: Salut, Andrei! Ce faci acum, după despărțirea de FCSB?
Andrei Marc: Acasă, ce să fac? Am semnat rezilierea contractului după închiderea perioadei de transferări, iar când m-am dus la Chiajna, formație la care trebuie să revin din ianuare, mi-au spus că o să mă caute să discutăm să vedem ce soluție mai găsim… dar nu m-au căutat nici acum. Eu mai am contract cu Chiajna încă un an. Acum mă antrenez sigur la sală.

„Dacă ei știau că nu au nevoie de mine, atunci de ce m-au transferat?”

De ce ai plecat la FCSB?
În primul rând, glumind așa amar, eu nu am înțeles ce am căutat la FCSB. Bine, nu îmi pare rău că m-am dus acolo, dar vin și eu acum către dânșii cu o întrebare, una prin care nu vreau să supăr pe nimeni. Dacă ei știau că nu au nevoie de mine, atunci de ce m-au transferat? Doar ca să mă dea afară, după două meciuri jucate în tricoul lor?

Crezi că puteai mai mult la FCSB?
Normal! Știi cum am jucat în alea două meciuri? În primul, am evoluat după o jumătate de antrenament, iar în al doilea după doar două antrenamente, că fusese plecată echipa în Europa. Eu m-am dus la FCSB când era Andronache, iar cu Gigi Becali nu am discutat niciodată, am vorbit doar cu domnul Argăseală.

Ce ți s-a reproșat?
Păi de evoluția mea nu mi s-a spus nimic. Mi s-a transmis doar că Vintilă are un lot prea numeros și nu poate să facă antrenamente cu 30 de jucători. Bine, așa a fost să fie! E prima dată în viața mea când după ce am jucat două meciuri la o echipă sunt practic dat afară. Ei îmi făcuseră un program să mă antrenez cu echipa a doua, m-am dus și acolo la câteva antrenamente, iar apoi am decis că este bine să reziliez. Nu puteam să joc prin Liga 3.

Și nu ai putut să îți găsești o altă echipă unde să joci până când să se încheie perioada de transferuri?
Întrebați la Chiajna… Găsisem unde să joc. Cei de la FCSB fuseseră de acord să mă duc la Hermannstadt, dar cei de la Chiajna nu s-au înțeles cu cei de la Sibiu. Nu știu cât au cerut exact pentru mine. Așa au făcut mereu. Am avut oferte de la Hermannstadt, Mediaș și Sepsi, dar, de fiecare dată, Chiajna nu s-a înțeles cu cei care mă voiau.

Din ianuarie te vei întoarce la Chiajna?
Mă voi întoarce ca să găsim o soluție, să plec în altă parte. Să fie clar: eu la Chiajna nu vreau să mai joc, iar cei de acolo știu acest lucru. Nu vreau să joc în Liga 2. Poate să mă și plătească la timp, dar nu vreau să mai stau la Chiajna. Eu am mai avut un memoriu băgat, iar ei știu care este poziția mea. Le-am spus încă de când eram în Liga 1 că, dacă ne vom duce în Liga 2, nu vreau să mai joc la ei. Eu am valoare mai mare de Liga 2.

Andrei Marc a rezistat o lună la FCSB, timp în care a jucat în două meciuri

Oferta primită de la FCSB la începutul lunii august și transferul la vicecampioană au apărut din senin pentru Andrei Marc, iar jucătorul originar din Piatra Neamț nu a stat pe gânduri în a accepta să revină în Liga 1. Era printre puținii jucători rămași în lotul Concordiei Chiajna după retrogradarea în Liga 2 și încă nu jucase în debutul noului sezon.

La FCSB, Marc a fost integralist în meciurile cu FC Voluntari (1-3) și Poli Iași (1-2), în care a primit și câte un cartonaș galben, cât și rezervă în „dubla” cu Vitoria Guimaraes (0-0, 0-1), în play-off-ul Europa League. În campionat a fost rezervă și la meciul cu Gaz Metan Mediaș (0-4).

„Sunt foarte bucuros că s-a realizat acest transfer, deoarece îmi doream foarte mult să ajung aici. Îmi doresc și sper să fac o treabă cât mai bună alături de noii mei colegi și să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele”, spunea Andrei Marc în momentul în care era prezentat la FCSB, pe 10 august 2019.

În cariera sa a mai evoluat pentru Ceahlăul Piatra Neamț, Dinamo, Șanlñurfaspor (Turcia) și Concordia Chiajna. La echipa ilfoveană a jucat din vara lui 2017, în ultimele două sezoane de Liga 1 acumulând 31 de meciuri și 4 goluri, respectiv 33 de meciuri și 5 goluri.

Articol scris de Daniel VLAD
Foto: FCSB
 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Sep. 2019, 11:51 Actualizat: 22 Sep. 2019, 11:52 Diverse
Pe aceeași temă