Încă un nume mare al Brașovului s-a stins din viață! Cezar Ardeleanu, fost jucător și la ”U” Cluj sau Sportul, a murit în Germania, la vârsta de 75 de ani

Adi MARICA 20 May. 2020, 14:40 Diverse
Încă un nume mare al Brașovului s-a stins din viață! Cezar Ardeleanu, fost jucător și la ”U” Cluj sau Sportul, a murit în Germania, la vârsta de 75 de ani

Veste tristă pentru fotbalul brașovean. Cezar Ardeleanu, fostul atacant la stegarilor, s-a stins din viață, luni seara, la vârsta de 75 de ani. Decesul marelui fotbalist a avut loc în Germania, acolo unde fostul fotbalist mergea des pentru un tratament, scrie Monitorul Expres. De câțiva ani, Cezar Ardeleanu se lupta cu o boală nemiloasă: cancerul!

Anunțul decesului lui Cezar Ardeleanu a fost făcut de fiul acestuia, Răzvan: „Pe ultimul său drum a plecat acum un suflet extraordinar, un adevărat părinte și bunic, pe care nu o să-l uităm niciodată. Vei rămâne mereu în sufletele noastre”.

Doi ani la Steagu Roșu Brașov

Cezar Ardeleanu a crescut la juniorii Steagului, echipă la care a și jucat la seniori în perioada 1967- 1969. A plecat apoi la Cluj, unde a jucat pentru Universitatea, dar a și terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport. A mai jucat pentru Sportul Studențesc, după care a revenit la Brașov, unde și-a încheiat cariera la Carpați Brașov.

Neplătit 32 de luni la FC Brașov!

După ce a pus ghetele în cui, Ardeleanu s-a dedicat cu o mare pasiune meseriei de profesor de sport. A continuat să activeze în fotbal în Comisia Tehnică din AJF Brașov, dar și ca antrenor la Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov. A fost chiar șef Centrului de Copii chiar în perioada neagră a insolvenței și a rămas cu un record negru pentru că nu a fost plătit 32 de luni!

„Problemele apasă pe umerii clubului. Eu am lucrat și în ultimii ani la FC Brașov unde am condus centrul de copii și juniori și nu am fost plătit 32 de luni! Nu este normal așa ceva. Sper din tot sufletul să se rezolve situația, iar tradiția acestui club legendar să continue”, spunea Cezar Ardeleanu, care a apucat să simtă realitatea sumbră a falimentului legendarului club brașovean.

Adrian Hârlab: „Acum 6 luni m-a sunat și am vorbit”

Foștii mari fotabliști ai Brașovului au primit cu tristețe vestea decesului lui Cezar Ardeleanu.

„O veste cu adevărat tristă pentru cei care l-au cunoscut pe Cezar. Acum 6 luni m-a sunat și mi-a spus că vrea să ne întâlnim. Am stat cam două ore de vorbă, mi-a spus că are mari probleme de sănătate și că merge des în Germania la tratament. Am fost coleg cu el ca antrenor la Centrul de Copii și juniori la FC Brașov și atunci l-am descoperit și ca om. O mare pierdere pentru fotbalul brașovean. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus Adrian Hârlab pentru Monitorul Expres.

Petre Cadar: „Un adevărat număr 9”

O altă legendă a fotbalului brașovean, Petre Cadar, a fost coleg cu Cezar Ardeleanu pentru o scurtă perioadă la echipa de seniori a Steagului. „Pe Cezar l-am remarcat încă de la juniori. Era un centru atacant, un adevărat număr 9, cu detentă, cu o lovitură de cap foarte bună, astfel că reușea să marcheze destule goluri. Pentru scurt timp am fost colegi la seniori, apoi Cezar a plecat la Cluj. Știu că a fost grav bolnav în ultimii ani. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Petre Cadar.

Adi MARICA 20 May. 2020, 14:40 Diverse
Pe aceeași temă