Ieșenii nu l-au uitat pe Mițu Dănilă. Fostul mare fotbalist și antrenor ieșean, comemorat la un turneu memorial

Narcis POHOAȚĂ 16 Dec. 2022, 10:56 Diverse
Ieșenii nu l-au uitat pe Mițu Dănilă. Fostul mare fotbalist și antrenor ieșean, comemorat la un turneu memorial

Joi, 15 decembrie 2022, s-au împlinit opt ani de când ne-a părăsit Mihai Dănilă, fostul mare atacant și antrenor al Politehnicii Iași.

Prietenii nu l-au uitat pe Nea Mițu, așa cum îl alintau suporterii și apropiații, și îl vor omagia așa cum se cuvine, pe teren, în cadrul unui turneu memorial la care vor participa copii de la mai multe cluburi de copii și juniori din Iași.

Omagiu adus pe teren pentru Mihai Dănilă de către copiii mai multor cluburi ieșene

Memorialul ”Mihai Dănilă” va fi organizat duminică, 18 decembrie, la Sala Polivalentă din Iași, de către Clubul United Juniors Iași (președinte Nicu Pancu), Adi Cotan și Sergiu Melinte.

Turneul va începe la ora 11:00 și va reuni la start grupe de copii născuți născuți în 2012, 2013, 2015 și 2015 de la următoarele cluburi: United Juniors Iași, Magic Trofeo Maestrelli Iași, Politehnica Iași, AS Viitorul Iași, Juniorul Poli Iași și Micii Campioni Iași.

Vor fi acordate și premii individuale care poartă numele a trei foști fotbaliști extrem de iubiți în Copou, dar care ne-au părăsit în ultimii ani:

  • Trofeul ”Ion Bucu” – pentru cel mai bun portar;
  • Trofeul ”Mihai Romila” – pentru cel mai bun jucător;
  • Trofeul ”Mihai Dănilă” – pentru cel mai bun marcator.

”Când spui Mițu Dănilă, spui Politehnica Iași. El a jucat numai la această echipă, a făcut numai lucruri bune pentru Poli atât ca jucător, cât și ca antrenor. Nu-l voi uita vreodată și îl voi purta mereu în inima mea, pentru că mi-a fost ca un tată, dar și un prieten adevărat. Dumnezeu să aibă în pază sufletul lui curat”, a declarat, cu ochii în lacrimi, Adi Cotan, fost elev al lui Mihai Dănilă.

Dănilă a adus singurul titlu național de juniori pentru Poli Iași, în 1993

De numele lui Mihai Dănilă se leagă cea mai importantă performanță a fotbalului ieșean. În urmă cu peste două decenii și jumătate, pe 26 iunie 1993, juniorii I ai Politehnicii Iași deveneau campioni naționali. Acesta avea să fie singurul campionat cucerit de juniorii mari din fotbalul ieșean, indiferent că numele echipei fanion a orașului s-a chemat Politehnica sau CSMS.

Pe stadionul Național din București (actualul Arena Națională), într-un meci arbitrat de Gheorghe Constantin, din Râmnicu Vâlcea, Polynx (titulatura formației ieșene la acea vreme) a învins Dacia Pitești cu scorul de 8-7, după executarea loviturilor de departajare. La finalul timpului regulamentar, scorul era egal, 2-2. Acea echipă fantastică, de care însă Iașiul nu a știut să profite, era pregătită de antrenorii Marian Moldovan și Mihai Dănilă.

Printre jucătorii importanți din acea echipă se numărau Ciprian Paraschiv, fost manager de dezvoltare la FRF și președinte al clubului din Copou, Marin Cobuleanu, Gabriel Popescu, Daniel Căunei, Mihai Voicu, Flavius Frunză, Mihai Alexa.

 

 

 

Narcis POHOAȚĂ 16 Dec. 2022, 10:56 Diverse
Pe aceeași temă