Florin Costea, invitat special la sărbătoarea promovării în Liga 1 a ”FC U” Craiova. ”Cuvântul” prin care a caracterizat echipa lui Adrian Mititelu

Adrian MUJEA 24 May. 2021, 12:37 Diverse
Florin Costea, invitat special la sărbătoarea promovării în Liga 1 a ”FC U” Craiova. ”Cuvântul” prin care a caracterizat echipa lui Adrian Mititelu

Florin Costea (36 de ani), atacantul echipei de Liga 3 Viitorul Dăești, a fost unul dintre invitații speciali ai ”FC U” Craiova la meciul în care a sărbătorit promovarea în Liga 1. Fostul golgheter al Ligii 1 în edițiile 2007-2008 și 2008-2009 a asistat, duminică, la meciul cu Dunărea Călărași, scor 0-0.

Costea a fost alături de echipa de suflet, ”FC U” Craiova, la ultimul joc în acest sezon de Liga 2. Trupa antrenată de Eugen Trică era deja promovată matematic de două etape, iar locul 1 și-l asigurase de runda trecută.

Florin Costea, oaspete la meciul promovării al echipei ”FC U” Craiova

Fostul internațional a fost prezent pe gazon înainte de startul jocului, în tribuna arenei ”Ion Oblemenco” în timpul partidei, dar și la petrecerea echipei, seara.

”Aș fi vrut să fiu și eu pe teren, dar felicit băieții, conducerea tehnică, conducerea administrativă, cei care au reușit promovarea în Liga 1 și le doresc mult succes în continuare, să ducă Craiova unde îi este locul, adică în primele trei echipe ale campionatului. Încă sunt în activitate, joc la Liga 3. Am jucat și eu aici când a fost timpul meu, acum joc la un nivel mult mai mic. Sunt mai multe cuvinte pe care aș vrea să le spun (n.r. – pus să spună un cuvânt care să o caracterizeze pe ”FC U”). Cred că mândria de a fi oltean este cuvântul potrivit pentru această echipă”, a declarat Florin Costea la DigiSport.

Florin Costea a jucat de două ori la Craiova, când cluburile erau patronate de Adrian Mititelu

Pentru actuala echipă a lui Adrian Mititelu, Florin Costea a evoluat în Liga 3, în 2018-2019, fiind dat afară împreună cu Mihai Dina.

Florin Costea a jucat în cariera sa de fotbalist la CSM Râmnicu Vâlcea, Universitatea Craiova, Steaua, CS Turnu Severin, CFR Cluj, Arsenal Tula (Rusia), Zakho FC (Irak), CSM Râmnicu Vâlcea, ACS Șirineasa, ”FC U” Craiova, Vedița Colonești și Viitorul Dăești, la aceasta din urmă fiind în prezent. Pentru naționala României are șase meciuri.

Costea este la final de contract cu echipa Viitorul Dăești, dar sunt șanse mari ca el să continue să joace la Fedeleșoiu, acolo unde și locuiește.

Adrian MUJEA 24 May. 2021, 12:37 Diverse
Pe aceeași temă