EXCLUSIV | Condițiile în care se pregătesc jucătorii puși pe lista neagră la Petrolul și ce spune președintele AFAN

Cezar Lungu, Ștefan Bărboianu, Petru Racu, Alexandru Munteanu, Ionuț Cioinac, Mădălin Mihăiescu și Alexandru Zaharia sunt jucătorii la care Petrolul vrea să renunțe în această iarnă după un tur de campionat dezamăgitor, încheiat pe locul 8, deși obiectivul este promovarea, însă refuză să semneze rezilierea propusă de președintele Marius Stan. Astfel, conducerea clubului ploieștean a decis ca acești jucători să nu se pregătească alături de restul echipei, le-a pus la dispoziție un antrenor și unul dintre terenurile de antrenament ale grupării.

Cei șapte jucător amintiți au antrenamente zilnice programate la orele 9:00 și 16:00, separat de lotul pe care îl conduce din acest an noul antrenor Costel Enache.

Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN), amenință Petrolul pentru că nu le oferă aceleași condiții și jucătorilor pe care nu-i mai dorește.

„Mereu când am făcut plângeri la CNCD împotriva cluburilor care au adoptat o asemenea atitudine am avut câștig de cauză. Vom face și acum întâi o notificare către clubul Petrolul Ploiești ca să ne informeze de ce sunt tratați discriminant de restul echipei jucătorii în cauză. Dacă sunt motive întemeiate, vom face plângere și în cazul lor la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării”, a declarat, pentru ProSport, Emilian Hulubei.

Guy Gnabouyou n-a mai fost nici el dorit, însă francezul a fost primul care a acceptat rezilierea propusă, în timp ce Bogdan Gavrilă ar putea primi o a doua șansă. Pe lista neagră s-a aflat și Cătălin Ștefănescu, însă acesta și-a găsit deja o nouă echipă unde să joace, la „U” Cluj, astfel că se va despărți de formația ploieșteană.

Între timp, Marius Stan, președintele Petrolului, a lăsat problemele clubului deoparte și a mers la Galați, acolo unde astăzi, 10 ianuarie, își va lansa oficial candidatura pentru obținerea unui al doilea mandat ca primar al orașului Galați, funcție pe care a mai ocupat-o între 2012 și 2016.

Prestația din prima parte a campionatului actual a jucătorilor care nu mai intră în vederile antrenorului Costel Enache pentru restul sezonului:

CEZAR LUNGU (31 ani), portar – 6 meciuri, toate ca titular
ȘTEFAN BĂ‚RBOIANU (32 ani), fundaș – 19 meciuri, toate ca titular, într-unul a fost schimbat
PETRU RACU (32 ani), fundaș – 3 meciuri, în două a fost titular
ALEXANDRU ZAHARIA (29 ani), mijlocaș – 10 meciuri, în cinci a intrat ca titular și într-unul a fost înlocuit, 1 gol
ALEXANDRU MUNTEANU (32 ani), mijlocaș – 11 meciuri, în opt a fost titular și în toate a fost înlocuit, 1 gol
IONUȚ CIOINAC (29 ani), mijlocaș – 17 meciuri, în 15 a intrat ca titular și în cinci a fost înlocuit, 2 goluri
MĂ‚DĂ‚LIN MIHĂ‚ESCU (31 ani), mijlocaș – 14 meciuri, în opt a început ca titular și într-unul a fost schimbat
CĂ‚TĂ‚LIN ȘTEFĂ‚NESCU (25 ani), mijlocaș – 7 meciuri, în trei a început ca titular și în două a fost schimbat
GUY GNABOUYOU (30 ani), atacant – 7 meciuri, într-unul singur a fost titular și a și fost înlocuit, 118 minute jucate

Pe aceeași temă