EXCLUSIV | Cât va cheltui FRF cu organizarea și desfășurarea următoarelor șase meciuri ale naționalelor U21 și U20, respectiv selecționatei feminine de senioare a României. Detalii neanunțate oficial în Comitetul de Urgență

Marius ANGHEL 10 Mar. 2022, 13:14 Diverse
EXCLUSIV | Cât va cheltui FRF cu organizarea și desfășurarea următoarelor șase meciuri ale naționalelor U21 și U20, respectiv selecționatei feminine de senioare a României. Detalii neanunțate oficial în Comitetul de Urgență

În afară de aprobarea suspendării Protocolului de desfășurare a competițiilor de fotbal, respectiv fotbal în sală, reprezentanții Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal au aprobat tot în ședința de ieri, 9 martie 2022, și costurile aferente organizării și desfășurării meciurilor din imediata perioadă a echipelor naționale ale României, U21 și U20, la masculin, respectiv senioare, la feminin.

FRF a publicat pe site-ul oficial doar aprobările cu unanimitate de voturi ale Comitetului de Urgență, compus din Răzvan Burleanu (preşedinte FRF – foto, în stânga), Gino Iorgulescu (prim-vicepreşedinte FRF – foto, în dreapta) și Octavian Goga (vicepreşedinte FRF), nu însă și sumele atribuite fiecărei acțiuni.

Liga2.ro are documentul cu sumele aprobate pentru fiecare acțiune a naționalelor României din următoarea perioadă.

Peste 106.000 de euro cheltuiți de FRF pentru două amicale ale naționalei U21 

Astfel, pentru meciul amical dintre România U21 și Finlanda U21, costurile aprobate de FRF se ridică la aproximativ 69.000 de euro. Jocul are loc în data de 25 martie, de la ora 17:15, pe stadionul Arcul de Triumf din București.

Partida amicală dintre reprezentantele U21 ale Marocului, respectiv României, are un buget aprobat de 37.000 euro. Jocul se desfășoară la 29 martie, la Rabat, stadionul și ora de start nefiind încă stabilite.

Rezultă că pentru cele două jocuri test ale naționalei conduse de Florin Bratu FRF va cheltui aproximativ 106.000 de euro. Amicalul din Maroc produce cheltuieli aproape la sumătate față de cel cu Finlanda de la București, de pe stadionul de rugby.

Aproape 130.000 de euro scoate FRF din buzunar pentru amicalele României U20 cu Norvegia și Elveția!

Costurile aferente organizării și desfășurării amicalului dintre România U20 și Norvegia U20 sunt aproximate de FRF la nu mai puțin de 89.000 de euro. Partida are loc la data de 24 martie, la Ploiești, pe stadionului ”Ilie Oană”, la ora 17:00.

În schimb, amicalul pe care aceeași selecționată îl dispută cu Elveția U20, în deplasare, atrage pentru FRF cheltuieli de aproximativ 39.000 de euro. Meciul se dispută în data de 28 martie, la Wil, în Elveția, de la ora locală 15:00, 16:00 în România.

Astfel, pentru acțiunea de la finalul lunii martie a selecționatei conduse de Bogdan Lobonț, FRF va scoate din cont aproximativ 128.000 de euro, cu 22 de mii mai mult decât pentru naționala U21.

  • FRF a aprobat costuri doar pentru naționalele U21 și U20, la masculin, însă în luna martie vor avea meciuri amicale și naționala de seniori preluată de Edward Iordănescu (cu Grecia, pe stadionul Steaua, la 25 martie, și cu Israel, la Netanya, la 29 martie) sau selecționata U19, condusă de Adrian Văsîi (trei meciuri la Turul de Elită, toate în Croația, cu Georgia, la 23 martie, cu Croația, la 26 martie, și cu Israle, la 29 martie).

Atât la selecționata U21, cât și la cea U20 ale României vor participa și jucători care activează la cluburi din Liga 2.

Cheltuieli de aproximativ 120.000 de euro și cu naționala feminiă a României

În fine, pentru meciul naționalei feminine de senioare a României cu Norvegia s-au aprobat costuri de aproximativ 77.000 de euro, iar pentru cel cu Croația, din deplasare, aproximativ 40.000 de euro.

Interesant este că naționala feminină antrenată de Cristian Dulca are meciuri programate în campania de calificare la Cupa Mondială din 2023, la începutul lunii aprilie, cu Elveția (8 aprilie, pe stadionul Arcul de Triumf din București), nu Norvegia, cum informează FRF în această ședință de Comitet de Urgență, și cu Croația (12 aprilie, în deplasare, la Velika Gorica). Norvegia nu face parte din grupa în care se află România, ci din alta, iar la 12 aprilie are stabilit meci acasă cu Polonia, iar FRF nu a informat despre o schimbare de program.

După cum se poate observa, FRF va scoate din buzunar aproximativ 117.000 de euro și pentru aceste două meciuri oficiale ale naționalei feminine.

Rezultă, în total, că FRF va avea cheltuieli de aproximativ 350 de mii de euro la finalul lunii martie, începutul lunii aprilie doar pentru cele șase meciuri ale naționalelor enumerate mai sus.

Foto cu deciziile Comitetului de Urgență al FRF din 9 martie 2022:

Marius ANGHEL 10 Mar. 2022, 13:14 Diverse
Pe aceeași temă