Doliu la UTA! Dinu Butaș, un fost jucător al echipei arădene în anii ‘70, s-a stins din viață în Franța

Marius ANGHEL 01 Apr. 2020, 09:52 Diverse

Veste tristă pentru clubul UTA și fanii Campioanei Provinciei. Valentin „Dinu” Butaș, component al echipei arădene în a doua parte a anilor ‘70, s-a stins din viață, zilele trecute, în Franța, în orașul Grenoble, unde era stabilit de câteva decenii, anunță clubul UTA pe pagina sa de Facebook.

Valentin Butaș era născut în 1953 și a făcut primii pași în fotbal în Bujac, apoi a ajuns în curtea UTA-ei, pentru care a jucat pe prima scenă în sezonul 1977-1978, pe când Bătrâna Doamnă era condusă de Ion V. Ionescu și Antoniu Bacoș, marcând și un gol în acel campionat, în poarta celor de la FC Bihor. A fost apoi om de bază în celelalte divizionare secunde ale orașului, Strungul și Vagonul, iar cariera și-a încheiat-o tot în Bujac.

Dinu Butaș s-a născut în județul Hunedoara, aproape de localitatea Zam, la granița cu județul Arad, dar copilăria a petrecut -o la Arad, pe imașul din cartierul Bujac, de unde a ajuns la UTA, și asta pentru că la echipa-fanion al aradului se dădea la antrenamente un pahar de lapte și o eugenia, notează Critic Arad.

Numele său era, de fapt, Valentin Butaș, părinții îi spuneau Tinu, iar, din greșeală, unii îi mai spuneau Dinu… și așa a rămas. La vârsta de 15 ani a ajuns la CFR, pentru ca la 19 ani să revină la UTA. Revenirea la UTA a fost cu ghinion, fiindcă, în scurt timp, s-a accidentat destul de grav: o ruptură de menisc. A urmat o pauză și stagiu militar în țară, departe de Arad. La revenirea la UTA a fost împrumutat la Vagonul și Strungul. La aceasta din urmă, care evolua pe locul actualului Mall Galeria, a jucat opt sezoane, adunând două promovări și două titluri de cel mai bun marcator. Din 1983 a jucat la Rapid Arad și, mai apoi, la Olimpia Bujac.

În anul 1990 a plecat în Franța pentru a fi alături de soția Olimpia, stabilindu-se la Grenoble, unde au avut un fiu.


Dinu Butaș, al patrulea de sus, de la stânga la dreapta (1986)

Marius ANGHEL 01 Apr. 2020, 09:52 Diverse
Pe aceeași temă