Doliu în fotbalul românesc! Mircea Bolba, fost jucător la Olimpia, Steaua sau Poli Timișoara, a încetat din viață

Marius ANGHEL 06 Jan. 2021, 10:12 Diverse

Fotbalul sătmărean, cât, deopotrivă, și cel românesc este mai sărac începând de astăzi, 6 ianuarie 2020. Mircea Bolba, fost mijlocaș la Olimpia Satu Mare, Steaua, ASA Târgu Mureș, Politehnica Timișoara, FC Bihor sau Inter Sibiu a încetat din viață noaptea trecută, la 59 de ani.

Internat de mai multe săptămâni într-un spital din Satu Mare din cauza problemelor de sănătate, infectat între timp și cu virusul SARS-Cov-2, fostul fotbalist și antrenor a pierdut lupta pentru viață.

Anul trecut, la 22 decembrie, suporterii echipei Olimpia MCMXXI își arătau susținerea față de Mircea Bolba: ”Olimpia Satu Mare este alături de antrenorul său, Mircea Bolba, care în aceste zile se confruntă cu mari probleme de sănătate. Îi urăm însănătoșire grabnică în numele tuturor suporterilor Olimpiei MCMXXI și îl asigurăm de tot sprijinul nostru.”

Mircea Bolba a făcut parte din echipa României care a terminat pe locul 3 la Campionatul Mondial pentru Tineret din 1981

Ca jucător, Mircea Bolba a început fotbalul la Olimpia Satu Mare, iar în sezonul 1980-1981 s-a transferat la Steaua. Ulterior a jucat pentru ASA Târgu Mureș, Politehnica timișoara, FC Bihor Oradea, Sportul 30 Decembrie, Evagoras Paphos (Cipru), Armătura Zalău, Inter Sibiu, iar cariera și-a încheiat-o tot la Olimpia.

Ca antrenor sau manager a pregătit echipele Unirea Dej, Olimpia Satu Mare II, Olimpia Satu Mare, Turul Micula, FC Maramureș, Silvania Șimleu Silvaniei sau Someșul Dej.

Bolba a făcut parte din echipa națională de tineret a României care s-a clasat pe locul 3 la Campionatul Mondial de Fotbal pentru Tineret – ediția Australia 1981, câștigând finala mică împotriva echipei Angliei, prin golul înscris de Romulus Gabor.

Marius ANGHEL 06 Jan. 2021, 10:12 Diverse
Pe aceeași temă