Dan Alexa, doar pe scenă la Gala Sportului Brașovean. ”Eu sunt din Timișoara, știu diferența și pot spune că Brașovul e un caz fericit.” Planuri pentru 2024

Adi MARICA 07 Apr. 2023, 20:22 Diverse
Dan Alexa, doar pe scenă la Gala Sportului Brașovean. ”Eu sunt din Timișoara, știu diferența și pot spune că Brașovul e un caz fericit.” Planuri pentru 2024

Prima ediție a Galei Sportului Brașovean, organizată de Primăria Brașov, a avut loc, joi seara, 6 aprilie 2023, în sala mare a Teatrului ”Sică Alexandrescu”.

50 de sportivi, printre care campionii de la patinaj viteză de la CSM Corona Brașov, campionul național de box Marcel Nistreanu, de la CS Ursache Brașov, sau pilotul Octavian Ciovică, campion național la viteză în coastă, echipa de baschet feminin U19 de la CSU Brașov, campioană națională la această categorie, au urcat pe scena evenimentului.

Dan Alexa, pe scenă la Gala Sportului Brașovean, doar pentru a oferi un premiu

La Gala Sportului Brașovean a fost învitat și antrenorul echipei de fotbal FC Brașov, Dan Alexa. Cum formația din Liga 2 a ratat accederea în play-off-ul campionatului, Alexa a fost invitat doar pentru a acorda premii sportivilor brașoveni care au avut performanțe în 2022. Fotbalul nu a fost apreciat în 2022 la Brașov.

Prezentatorul galei se pare că nu a avut informații despre Dan Alexa, ținând cont că încă îl consideră pe antrenor și fotbalist în activitate.

”Vine alături de noi antrenorul lui FC Brașov și fotbalist Alexa Dan”, a fost introducerea făcută celui care și-a încheiat cariera de fotbalist aproape cu un deceniul în urmă, în 2014, de la Anorthosis Famagusta (Cipru), an în care a și început cariera de antrenor, la ACS Poli Timișoara.

”Chirurgul” a spus că este onorat să participe la Gala Sportului Brașovean, a lăudat clasa politică pentru sprijinul acordat sportului brașovean și a spus ce așteptări are de la 2024, în care speră se se afle în continuare pe banca echipei FC Brașov.

”Vă mulțumesc pentru invitație, sunt onorat că sunt pe această scenă. Eu nu sunt de mult timp în Brașov, dar pot spune că aici sportul se mișcă, se face performanță și pentru asta felicit oficialitățile, pe domnul primar, și pe toți care au cluburi sportive. Eu sunt din Timișoara, știu diferența și pot spune că Brașovul e un caz fericit. Îmi doresc ca anul viitor, pe vremea asta, fotbalul să fie premiat și să ia fața altor sporturi, pentru că ne dorim să fim și noi în elită”, a spus Dan Alexa.

”Au fost 137 de premii din 39 de sporturi. Este fantastic că Brașovul are această performanță, are atâtea de premiat la nivel sportiv. O idee care a început în Consiliul Local, o propunere punctuală de premiere, și care a evoluat în a formaliza și a dezvolta un sistem prin care să premiem transparent și să recunoaștem performanța sportului brașovean în fiecare an, printr-o astfel de gală. Îmi propun să fie un eveniment anual, care să se îmbogățească de la an la an și care să aibă adăugată și o parte de registru al performanței sportive: un anuar al acestor performanțe, în care să premiem și să recunoaștem atât performanțele sportivilor, cât și ale antrenorilor, și să adăugăm și un premiu pentru echipa, antrenorul și sportivul anului, prin votul sportivilor. E foarte important să transmitem faptul că Brașovul este un oraș al sportului și să încurajăm noile generații către sport”, a declarat primarul Allen Coliban despre eveniment și ce își dorește mai departe.

Fotbalul nu a primit nici diplomă la Gala Sportului Brașovean!

La Gala Sportului Brașovean au fost premiați atât cu premii în bani, în valoare totală de 130.000 de lei, cât și cu diplome sportivi și antrenori din următoarele discipline: alergare montană, atletism, automobilism, badminton, baschet, biatlon, box, ciclism, ciclism montan, dansuri, echitație, escaladă, gimnastică, gimnastică ritmică, handbal, hochei, karate, ju-jitsu, lupte, MMA, natație, parapantă, parașutism aterizări, patinaj artistic, patinaj viteză, raliu, schi alpin, schi fond, scrimă, șah, tenis de câmp, tir sportiv și volei.

În comunicatul Primăriei Brașov e precizat sec faptul că ”sportivii au fost aleși în urma propunerilor primite de la cetățeni, de către un juriu format din specialiști”.

Interesant este faptul că fotbalul nu s-a regăsit printre disciplinele premiate nici măcar cu diplomă.

Cele mai bine clasate echipe de fotbal din Brașov sunt FC Brașov (locul 1 din 7 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2), SR Brașov (locul 3 din 4 în play-off-ul Seriei a 5-a a Ligii 3) și Kids Tâmpa Braşov (locul 4 din 6 în play-out-ul Seriei a 5-a a Ligii 3).

FC Brașov stă în acest weekend în Liga 2.

Adi MARICA 07 Apr. 2023, 20:22 Diverse
Pe aceeași temă