Conducătorii clubului Pandurii, nemulțumiți că stadionul din Târgu Jiu a devenit loc de carantină pentru suspecții de coronavirus: „Ne-am trezit cu autocare pline”

Situație complicată la Târgiu Jiu din cauza pandemiei COVID-19. Camilian Floroiu, directorul sportiv al echipei Pandurii, spune că, după răspândirea coronavirusului în România, stadionul din localitate a fost transformat într-un loc de carantină. Deși, inițial, s-a decis ca arena să găzduiască doar persoane care sosesc din Italia cu domiciliul în Gorj, oficialul clubului de fotbal a fost surprins să constate că este vorba și de oameni din alte județe.

Juniorii au fost trimiși acasă de urgență 

Liga2.ro a anunțat în exclusivitate despre faptul că stadionul din Târgu Jiu va fi folosit pe post de „centru” de carantină, ca cel din Giurgiu. La mijlocul săptămânii trecute, 43 de persoane suspecte de COVID-19 au fost cazate în hotelul de la Stadionul Municipal.

Suspecții au fost cazați în incita stadionului fără ca oficialii clubului să fie anunțați. La Pandurii Târgu Jiu a fost stare de alertă când s-a aflat despre decizia statului.

„Ne-am trezit cu autocare pline cu oameni care trebuiau să stea în carantină. Sunt veniți din Italia. Inițial credeam că sunt doar din Gorj, dar sunt și din Arad sau Curtea Argeș. Totul a fost pe repede înainte, fără să fim anunțați.

Noi nu știam nimic. Ne-am trezit cu ei la stadion. Au fost cazați în hotelul cel nou și în hotelul deținut de Ministerul Tineretului și Sportului.

Când am aflat, am anulat jocul școală care se disputa la stadion. Și am trimis juniorii acasă. Când am aflat joi că Liga 1 se va întrerupe, am trimis toți jucătorii la casele lor”, a spus Camilian Floroiu pentru gsp.ro.

La momentul respectiv, Marin Condecsu, principalul creditor al clubului Pandurii Târgu Jiu, spunea că decizia autorităților nu a fost inspirată. „Nu cred că soluția adoptată de autorități este cea mai inspirată. Sunt de acord că persoanele suspecte trebuie inventariate și cazate, dar trebuia găsită o altă locație. Nu la stadion. Din acest motiv, noi am fost nevoiți să suspendăm antrenamentele la grupele de copii și juniori. Echipa mare s-a antrenat pe terenul sintetic de lângă stadion (n.r. – înainte ca FRF să anunțe suspendarea campionatului și inclusiv echipele de seniori să intre în vacanță forțată).” , a spus Condescu pentru Liga2.ro.

Stadionul din Giurgiu e în aceeași situație 

Arena echipei Pandurii nu este singura din România folosită pentru carantină. În această situație se află și cea din Giurgiu. Alți români veniți din Italia sunt ținuți sub supraveghere la Stadionul „Marin Anastasovici”.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚

Foto: Gorjeanul

 

 

 

 

Pe aceeași temă