Bună de plată! Foresta trebuie să le achite datoriile antrenorilor Popovici și Gireadă, demiși la sfârșitul lunii martie. Vezi ce salarii au avut

Marius ANGHEL 16 May. 2017, 13:17 Diverse
Bună de plată!** Foresta trebuie să le achite datoriile antrenorilor Popovici și Gireadă, demiși la sfârșitul lunii martie. Vezi ce salarii au avut

Aflată în pragul desființării din cauza problemelor financiare, Foresta primește lovitură după lovitură. Astfel, după ce atacantul Marius Matei, jucător transferat între timp la Luceafărul Oradea, a câștigat săptămâna trecută la instanțele federale litigiul cu gruparea suceveană, care trebuie să-i achite restanțe salariale în valoare de 3.800 de lei, recent, Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor s-a pronunțat și în cazul antrenorilor Cristian Popovici și Marius Gireadă, concediați la sfârșitul lunii martie pe motiv de lipsă de rezultate.

Comisia a considerat că întreruperea relațiilor contractuale s-a produs în mod unilateral, astfel că gruparea suceveană a fost obligată să le plătească celor doi restanțele financiare solicitate, un total de 25.700 de lei. Astfel, principalul Popovici are de primit 16.200 de lei, constând în rate contractuale și prime de joc, iar secundul Gireadă „doar” 9.500 de lei.

Conform verdictelor date în cazul celor doi antrenori de către CNSL putem constanta că Popovici a avut un contract în valoare de 5.000 de lei la Foresta, în timp ce secundul său Gireadă a avut 2.500 de lei.

„Admite în parte cererea formulată de reclamantul Popovici Cristian Daniel în contradictoriu cu ACS Foresta Suceava, ca întemeiată. Constată încetarea raporturilor contractuale dintre părți în baza art.26.1 lit.c) și art.26.3 din RSA. Obligă pârâtul ACS Foresta Suceava la plata către reclamantul Popovici Cristian Daniel a sumei de 16.200 lei net reprezentând drepturi financiare restante (3.000 lei diferență rata contractuală ianuarie, 5.000 lei rata contractuală februarie, 5.000 lei rata contractuală martie 2017 și 3.200 lei prime de joc). Obligă pârâtul ACS Foresta Suceava la plata către reclamantul Popovici Cristian Daniel a sumei de 400 lei cu titlu de taxa de procedură. Respinge celelalte pretenții. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința din 11.05.2017”, sună verdictul în cazul lui Popovici.

„Admite în parte cererea formulată de reclamantul Gireada Marius în contradictoriu cu ACS Foresta Suceava, ca întemeiată. Constată încetarea raporturilor contractuale dintre părți în baza art.26.1 lit.c) și art.26.3 din RSA. Obligă pârâtul ACS Foresta Suceava la plata către reclamantul Gireadă Marius a sumei de 9.500 lei net reprezentând drepturi financiare restante (1.300 lei diferență rata contractuală ianuarie, 2.500 lei rata contractuală februarie, 2.500 lei rata contractuală martie 2017 și 3.200 lei prime de joc). Obligă pârâtul ACS Foresta Suceava la plata către reclamantul Gireada Marius a sumei de 400 lei cu titlu de taxa de procedură. Respinge celelalte pretenții. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința din 11.05.2017”, sună verdictul în cazul lui Gireadă.

De asemenea, Foresta va trebui să achite comisiei care a judecat cazul un cuantum de 800 de lei, reprezentând taxă de procedură. Trebuie precizat însă că respectiva sentință nu este definitivă, suceveni având dreptul la recurs.

Activitatea la clubul sucevean s-a desfășurat la limita de avarie în ultimele luni din cauza unei datorii de 300.000 lei către Fisc. Din acest motiv, Foresta nu a reușit încă să depună proiectul necesar pentru a putea accesa fondurile de la Consiliul Local pe anul în curs. Pentru ieșirea din acest blocaj, primarul Ion Lungu a inițiat o colectă publică pentru sprijinirea grupării de pe Areni, acțiune care nu s-a bucurat însă de prea mult succes.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 16 May. 2017, 13:17 Diverse
Pe aceeași temă