Ajutor pentru Ionuț Popa! Poli Iași continuă campania de strângere de fonduri pentru fostul ei antrenor

Autori: Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ Publicat: 20 Dec. 2019, 14:08 Actualizat: 20 Dec. 2019, 14:11 Diverse

Conducerea clubului Politehnica Iași a anunțat că va continua până în luna ianuarie campania de strângere de fonduri pentru antrenorul arădean Ionuț Popa, încercat de grave probleme de sănătate. Astfel, până pe data de 7 ianuarie, ieșenii vor putea dona sume de bani în două urne fixe amplasate în Iulius Mall, respectiv Palas Mall.

„CSM Politehnica Iași continuă acțiunea de strângere de fonduri pentru sprijinul financiar necesar fostului tehnician al echipei din Copou, Ionuț Popa. Începută prin prezența a două urne mobile în tribunele stadionului la partida cu Gaz Metan Mediaș, inițiativa clubului ieșean este continuată prin plasarea a două urne fixe, prima la Magazinul oficial al clubului, aflat în Iulius Mall, iar a doua la Magazinul Royal Tea& Cofee din Palas Mall. Ieșenii pot contribui cu sume de bani în sprijinul lui Ionuț Popa până pe data de 7 ianuarie 2020”, a anunțat clubul din Copou.

Popică, aclamat la scenă deschisă în Copou, la meciul cu Gaz Metan

Ionuț Popa a rămas un personaj extrem de iubit la Iași, oraș în care a antrenat-o pe Poli în mai multe mandate, între anii 2004 și 2012. Suporterii ieșeni și-au arătat afecțiunea față de tenicianul arădean în timpul meciului din etapa trecută, din Copou, cu Gaz Metan Mediaș, când au scandat în mai multe rânduri numele lui Popică. „Ionuț Popa” sau „Hai nea” Popică, ale” au scandat de mai multe ori membrii galeriei ieșene, dar și ceilalți spectatori din tribunele stadionului „Emil Alexandrescu”, pe parcursul partidei.

La începutul meciului, la ieșirea jucătorilor pe teren, mai mulți copii au afișat un banner cu chipul tehnicianului arădean pe care scria „Respect total, 100 % ieșean”. Totodată, în tribune a circulat o urnă mobilă în care suporterii au putut dona sume de bani pentru Ionuț Popa.

Oricine dorește să îl ajute pe Ionuț Popa o poate face printr-o donație în contul fiicei antrenorului, Medamira Popa:

Raiffeisen Bank
RO51 RZBR 0000 0600 1141 5017

Problemele lui Ionuț Popa s-au agravat la începutul anului 2019

Problemele de sănătate ale lui Ionuț Popa s-au agravat de la începutul anului 2019. Experimentatul antrenor arădean a început să se simtă rău de pe la mijlocul lunii ianuarie și a trecut pe la pe la mai mulți medici din Arad, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și mai apoi Viena. Inițial, se vorbea despre o semipareză facială, dar starea de rău a persistat și după sesiunile de fizioterapie. Pe la începutul lunii martie, un doctor neurolog de la Spitalul Clinic Județean din Timișoara i-a impus lui „Mister” restricții clare legate de stilul de viață și, astfel, acesta a fost în imposibilitatea de a mai conduce antrenamentele UTA-ei.

Popa a avut simptome de amorțeli în zona facială și nu mai putea vorbi, pentru ca mai apoi să nu mai reușească să miște un ochi. Dacă inițial doctorii au crezut că au de a face cu afecțiunile rezultate în urma unui atac cerebral ori unui infarct miocardic, ipotezele nu au stat în picioare, astfel că Ionuț Popa a fost supus unor mai multe analize foarte costisitoare, atât în țară, cât și în străinătate.

Ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe bancă la UTA a fost cel cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019. UTA s-a impus cu 2-1.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

 

Autori: Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ Publicat: 20 Dec. 2019, 14:08 Actualizat: 20 Dec. 2019, 14:11 Diverse
Pe aceeași temă