Afaceristul interesat să preia Rapid a dat bir cu fugiții. Angelescu: „Nu m-am văzut în viața mea cu acest om.” Ce spune principalul acționar al giuleștenilor despre vânzarea clubului

Marius ANGHEL 19 Mar. 2020, 10:39 Diverse

Săptămâna trecută, ProSport anunța în exclusivitate că un om de afaceri portughez vrea să cumpere clubul Rapid. Florin Manea a fost cel care l-a prezentat conducătorilor giuleșteni pe Jorge Magalhaes Cerqueira, la o întâlnire într-un local din București.

Portughezul s-a lăudat apropiaților că a ajuns la un acord să preia partea primăriei din club în schimbul a 2,5 milioane de euro și spera că va putea răscumpăra și procentele firmei reprezentate de Victor Angelescu la aceeași valoare.

Dar, conform unor surse, Jorge Cerqueira s-a plâns că Angelescu i-ar fi pretins 8 milioane de euro. În plus, avocații clubului i-au cerut și o garanție de 300.000 de euro pentru a demara negocierile.

Contactat de ProSport, acționarul majoritar al Rapidului a mărturisit că nu vrea să renunțe la gruparea alb-vișinie. „Nu m-am văzut în viața mea cu acest om, nu am vorbit cu el. Ne-a fost prezentat ca un om de afaceri care dorește să vină partener în proiect. Nu se pune problema să vând Rapidul. Pentru colaborări suntem deschiși. Am cerut actul pe care l-ați publicat pentru a vedea că nu este o glumă și este solvabil, dar de atunci nu a mai fost nicio discuție. Nu știu dacă din cauza acestei crize de coronavirus sau nu mai este interesat”, a mărturisit Victor Angelescu.

Ovidiu Burcă: „Orice altfel de discuții nu sunt realiste!”

Prezent la masa la care au avut loc discuțiile cu Jorge Cerqueira, Ovidiu Burcă a completat și el că prioritar în momentul de față este ce soluții se găsesc pentru continuarea campionatului din Liga 2 și nu vânzarea clubului.

„Traversăm o perioadă complicată și orice altfel de discuții nu sunt realiste. Clubul trebuie să fie solid și să-și urmeze planul de consolidare și dezvoltare, chiar și în condițiile date. Toată atenția este pentru a depăși momentul actual”, a declarat președintele Rapidului, Ovidiu Burcă.

Pentru a proba capacitatea financiară pe care o au, afaceriștii au trimis pe adresa clubului o dovadă scrisă care arată că în conturile firmei pe care o conduc există 154.444.000 milioane de dolari.

Articol scris de Carmen MANDIȘ

Marius ANGHEL 19 Mar. 2020, 10:39 Diverse
Pe aceeași temă