A murit Ioan Danciu, fost arbitru și conducător de club. ”A plecat dintr-o lume cu dor, într-o lume fără dor”

Bogdan SAVIN 07 May. 2021, 12:44 Diverse
A murit Ioan Danciu, fost arbitru și conducător de club. ”A plecat dintr-o lume cu dor, într-o lume fără dor”

Ioan Danciu, fost arbitru, a decedat azi noapte, 7 mai 2021, la vârsta de 69 de ani.

Danciu s-a născut la data de 5 ianuarie 1952, a arbitrat în prima ligă din 1989 până în 1997 și apoi a ocupat funcții de conducere la cluburi ca Jiul Petroșani, FCM Bacău și FC Vaslui.

Fostul arbitru avea probleme cardiace.

A murit Ioan Danciu, fost arbitru!

Vestea trecerii la cele veșnice a lui Ioan Danciu a fost făcută de fiica acestuia.

”Azi noapte, la ora 1, a trecut la cele veșnice tatăl meu drag, fostul mare arbitru de fotbal Ioan Danciu, în vârstă de 69 de ani. El a plecat dintr-o lume cu dor, într-o lume fără dor. Corpul neînsuflețit va fi depus la Biserica Ortodoxa din Petros-Baru Mare. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace pentru că a fost un tată și un om minunat. Nu te vom uita niciodată!!”, se arată pe pagina de Facebook a lui Danciu, mesaj postat de fiica fostului arbitru, Ramona.

Cu două zile înainte, aceeași sursă arăta: ”Mă doare sufletul când scriu aceste rânduri, dar, din păcate, tatăl meu, Ioan Danciu, este foarte bolnav. Momentan se află la Reanimare. Să ne rugăm cu toții pentru el!!”

  • Poveste despre Ioan Danciu, fost mare arbitru: ”Era stand-up comedy pe teren cu el. Era glumeț cum se adresa jucătorilor. Ca în Gara de Nord era pe teren… discuții: «Bă, stai cuminte!», «Vezi că nu ești ce trebuie!», «Vezi-ți de fotbal că ai dat pe lângă ea, n-ai făcut preluarea bună». Era antrenor, te certa.”

Ioan Danciu avea probleme cardiace

În 2015, Ioan Danciu, internat cu probleme cardiace, povestea: ”Am aflat despre boala mea în 2013, când am fost la Stuttgart. Mă sufocam frecvent și un medic de acolo mi-a spus că o să trebuiască să mă operez. Evident că nu am băgat de seamă și am tot amânat până când inevitabilul s-a produs. Un medic de la Târgu Mureș mi-a spus cu ani în urmă că inima mi s-a îmbolnăvit de la stres, de la fumul de țigară și de la laptele de vacă.”

Bogdan SAVIN 07 May. 2021, 12:44 Diverse
Pe aceeași temă