Discurs nervos al lui Eugen Trică, după eșecul înregistrat de Metaloglobus. Jucătorii, ”puși la colț” după meciul cu Gloria Buzău: ”E un lucru foarte grav! O să discut cu ei, să vedem ce s-a întâmplat”

Răzvan STÎNGĂ 13 Aug. 2022, 18:38 Liga 2

Eugen Trică a fost extrem de supărat pe jucătorii săi, după ce Metaloglobus nu a reușit să câștige nici în etapa a 2-a a Ligii 2, cu Gloria Buzău pe teren propriu. Chiar dacă bucureștenii au avut 1-0, în cele din urmă echipa lui Cristian Pustai a câștigat la două goluri, scor 3-1.

Eugen Trică, foarte nervos după ce Metaloglobus a pierdut partida cu Gloria Buzău

Trică nu a înțeles cum începutul foarte bun de meci, cu gol în minutul 3, prin Ovidiu Herea, s-a transformat în scurt timp într-o partidă cu o evoluție modestă pentru fotbaliștii săi, care s-au văzut conduși încă după primele 45 de minute. Gloria Buzău a egalat în minutul 25, prin Andrei Blejdea, și a trecut în avantaj în minutul 41, când a marcat Cristian Ciobanu.

Trică nu a putut face nimic la pauză, pentru că oaspeții au mai marcat un gol, singurul al părții a doua, prin același Cristian Ciobanu, în minutul 89. Nu înțelege ce s-a întâmplat la mentalul întregii echipe, care, după ce că a condus, a avut și alte ocazii importante pe care nu le-a fructificat.

Antrenorul Metaloglobusului nu a remarcat în startul partidei vreun aspect pozitiv pentru Gloria Buzău, dar apoi, din senin, a avut loc o cădere pentru elevii săi, iar adversarii au făcut ce au vrut pe teren.

Ovidiu Herea, singurul remarcat al lui Eugen Trică. Antrenorul și-a avertizat jucătorii

Singurul care a scăpat de criticile lui Eugen Trică a fost Ovidiu Herea, care, la 37 de ani, a adus singurul punct al echipei în acest start de sezon de Liga 2. El a marcat și în prima rundă, cu Steaua, în Ghencea, scor 1-1.

Început foarte bun de partidă pentru noi, în care am marcat repede, am avut apoi după situații mari, mari de a marca, nu am făcut 2-0 și am dat posibilitatea adversarului să ne egaleze la prima ocazie. Am făcut o greșeală, în loc să facem 2-0, au marcat ei. Nepermis, nepermis! Nu știu, nu am înțeles dacă e oboseală, relaxare, dar o să am o discuție cu jucătorii, trebuie să vedem ce s-a întâmplat.

Aveam moral, conduceam. Ai 1-0, ai ocazii, adversarul nu arăta mare lucru. Sunt foarte curios să văd ce vor spune băieții. Hai să zicem că le caut niște motive, că am jucat marți seară, azi e sâmbătă și am evoluat pe o suprafață tare.

Ne-am dori să jucăm pe iarbă naturală, am încercat toată săptămâna să mutăm la Buftea sau la Dinamo, dar nu s-a putut. Nu doar adversarii își doresc asta, chiar și jucătorii mei.

(N.r. – Despre faptul că Metaloglobus e dependentă de Ovidiu Herea) E un lucru foarte grav! Dacă jucătorii mei se așteaptă ca Ovidiu sau Claudiu Herea să facă diferența, nu e bine! Nu e bine! El, Ovidiu, va rămâne un jucător de valoare și la 40 de ani, un jucător foarte bun, dar are o vârstă.

Și azi a făcut diferența, a dat bară, dar trebuie să alerge mai mult și ceilalți jucători. Trebuie să vină și ei cu ceva în plus, nu trebuie să se uite la Ovidiu că face diferența la fiecare meci. Se pare că Ovidiu e prea bun pentru Liga 2”, a spus Eugen Trică, potrivit DigiSport.

Metaloglobus are meci greu și în runda a 3-a, cu Unirea Slobozia

Metaloglobus are un început foarte complicat de sezon, iar după partidele cu Steaua și Gloria Buzău va evolua, în runda a 3-a, pe terenul unei alte pretendente la play-off și la promovare, Unirea Slobozia. Trică așteaptă altceva de la jucătorii săi în partida următoare:

Am întâlnit două echipe foarte bune, pe Steaua meciul trecut, tot o echipă care se bate la promovare. Următoarea etapă avem cu Slobozia, tot o echipă care se bate la promovare. Echipe care au pretenții, dar încercăm să jucăm, vrem să prindem un loc în top șase. Trebuie să avem altă atitudine.

Astăzi nu mi-a plăcut cum am jucat după minutul 20-25”.

  • Metaloglobu în partida cu Gloria Buzău: Gavrilaș – D. Grosu (Cristea 87′), Caramalău (Potecea 90′), D. Lung, Andr. Sava – Cl. Herea, Gab. Șerban (Neacșu 46′), Andr. Răuță, Sin (Huiban 69′) – Ov. Herea (cpt.), Ad. Sîrbu;
    Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Moisie, L. Cazan, Știubea, Șt. Coman;

Foto: Foto: FC Buzău și Eduard Vînătoru (Mediafax Foto)

Răzvan STÎNGĂ 13 Aug. 2022, 18:38 Liga 2
Pe aceeași temă