Avantajul din tur nu o liniștește pe Dinamo. Zeljko Kopic ar putea fi nevoit să facă schimbări pentru returul cu FK Miercurea Ciuc: ”Nu știm dacă putem utiliza acești jucători”

Andrei PASCU 25 May. 2024, 15:07 Liga 2
Avantajul din tur nu o liniștește pe Dinamo. Zeljko Kopic ar putea fi nevoit să facă schimbări pentru returul cu FK Miercurea Ciuc: ”Nu știm dacă putem utiliza acești jucători”

Dinamo mai are nevoie de un meci bun în barajul cu FK Miercurea Ciuc, pentru a rămâne în SuperLiga României și pentru a evita retrogradarea în Liga 2, după ce în tur, pe Arena Națională, s-a impus cu 2-0. Antrenorul bucureștenilor, Zeljko Kopic, a afirmat că nu va trata de sus formația pregătită de Robert Ilyeș.

”Câinii” s-au pregătit bine în săptămâna premergătoare întâlnirii. ”Principalul” mizează pe o prestație bună a elevilor săi, dar și pe faptul că rezultatul din tur este în mod clar un avantaj pentru Dinamo.

Din informațiile apărute în spațiul public, peste 10.000 de suporteri ai formației din ”Ștefan cel Mare” vor merge la Miercurea Ciuc, chiar dacă pe stadion vor putea intra doar 125, pentru că arena formației din Liga 2 dispune de 2.500 de locuri.

Dinamo merge pe terenul Ciucului să câștige

Zeljko Kopic simte presiunea care se pune în fața unui astfel de moment. Speră să salveze Dinamo de la retrogradare, să nu fie ”tehnicianul” care a retrogradat clubul din ”Ștefan cel Mare”, fiind sigur că nu va fi ușor chiar dacă are avantaj de două goluri pe tabelă înaintea întâlnirii de luni seară, care va fi în format live-text pe Liga2.ro.

Antrenorul a lăudat FK Miercurea Ciuc, urmărind câteva meciuri din Liga 2 înaintea turului, dar și în urma prestației ciucanilor de pe Arena Națională, precizând că jucătorii lui Ilyeș pot destabiliza în orice moment.

”Da, suntem aproape să ne salvăm. Cred că 2-0 este un rezultat bun pentru noi. În al doilea meci trebuie să fim concentrați la maximum, să fim pregătiți din punct de vedere tactic. Trebuie să fie la maximă intensitate pentru a oferi totul pe teren și pentru a evita retrogradarea.

Presiunea a existat mereu, mai ales în ultima lună. Fiecare meci a fost foarte, foarte important pentru noi în lupta pentru evitarea retrogradării. Așa a fost și primul meci cu Miercurea Ciuc și pentru noi, și pentru suporteri. După ce în prima repriză am ratat mult și ne-am pierdut, în a doua repriză am intrat cu mai multă încredere, am marcat și am mai avut după alte ocazii.

Am obținut un rezultat bun, dar trebuie să fim concentrați la maximum pentru al doilea meci. Nu se pune problema să mergem să apărăm acest 2-0. Mergem să jucăm și să câștigăm meciul, a declarat antrenorul lui Dinamo în cadrul unei conferințe de presă.

Zeljko Kopic, reacție înaintea returului barajului FK Miercurea Ciuc – Dinamo

O veste bună pentru FK Miercurea Ciuc este aceea că Dinamo are câteva probleme de efectiv și înaintea partidei retur, în urma unor accidentări. Printre cei care ar putea să nu fie pe teren se numără, de exemplu, Edgar Ie și Darko Velkovski. În acest moment, Kopic nu știe dacă va putea miza pe ei sau nu.

Altfel, revine căpitanul ”câinilor”, Răzvan Patriche, care a fost eliminat în ultimul meci din play-out-ul SuperLigii României, cu UTA. Fundașul va fi, cel mai probabil, pe teren în duelul de la Miercurea Ciuc.

Edgar Ie și Darko Velkovski se simt din ce în ce mai bine. Vom vedea dacă vor fi gata pentru meci sau nu, dar sunt foarte aproape să facă parte din echipă. Nu este sută la sută, vom vedea mâine (n.r. – sâmbătă).

Oricine ne poate surprinde și orice poate surprinde orice echipă. Dacă nu suntem la nivel apropiat de punctul maxim… Miercurea Ciuc are ceva calitate. Asta am spus și înainte de primul meci. Nu au nimic de pierdut, vor da totul pentru a ne surprinde”, a continuat ”principalul”.

Antrenorul va vorbi despre viitorul său la Dinamo după returul cu Miercurea Ciuc

Momentan, Zeljko Kopic nu se gândește la ce se va întâmpla cu el apoi, dacă va continua la Dinamo sau va pleca. După partida retur cu FK Miercurea Ciuc se va așeza la masă cu conducerea și se va decide dacă va merge mai departe colaborarea dintre cele două părți.

Exact cum am spus, după al doilea meci putem vorbi despre orice, inclusiv despre viitorul meu, dar acum ne concentrăm doar pe FK Miercurea Ciuc”, a mai declarat Zeljko Kopic.

Conferința de presă susținută de Zeljko Kopic și Dennis Politic înaintea returului barajului FK Miercurea Ciuc – Dinamo:

Foto: Mihai Pop (ProSport) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)
Video: Dinamo

Andrei PASCU 25 May. 2024, 15:07 Liga 2
Pe aceeași temă