Dinamo, bună de plată pentru comportamentul fanilor din barajul cu ”U” Cluj. FRF a sancționat clubul pentru returul din ”Ștefan cel Mare”, dar și pentru partida de pe Cluj Arena

Răzvan STÎNGĂ 10 Jun. 2022, 13:56 Liga 2
Dinamo, bună de plată pentru comportamentul fanilor din barajul cu ”U” Cluj. FRF a sancționat clubul pentru returul din ”Ștefan cel Mare”, dar și pentru partida de pe Cluj Arena

Dinamo nu a scăpat nepedepsită în urma incidentelor provocate de fani în partida retur a barajului pentru menținerea-promovarea în Liga 1, de pe teren propriu, din ”Ștefan cel Mare”, contra Universității Cluj. Comisia de Etică și Disciplină din cadrul FRF a oferit chiar două amenzi, și pentru partida tur.

Pentru faptul că fanii lui Dinamo au dat cu torțe iar câțiva dintre ei au intrat pe teren în manșa retur, Comisia de Etică și Disciplină a FRF a sancționat clubul cu o amendă de 50.625 de lei. Însă, ”câinii roșii” au primit amendă și pentru modul în care s-au comportat suporterii fanatici în partida tur, de pe Cluj Arena.

Dinamo, amendată pentru incidentele de la barajul cu ”U” Cluj

Din cauza faptului că fanii au fost la un pas să se bată cu jandarmii chiar pe pista din interiorul stadionului, clubul a mai fost sancționat cu alți 33.750 de lei. Așa se face că la problemele financiare și datoriile pe care le are, Dinamo trebuie să mai adauge aproximativ 17.000 de euro.

Și Universitatea Cluj a fost amendată pentru comportamentul suporterilor din meciul tur, cu 15.000 de lei.

În temeiul art 82/1 și 3/a și c raportat la art. 83/2/d, clubul AS FC Universitatea Cluj se sancționează cu penalitate sportivă de 15.000 lei.

În temeiul art. 82/2 și 3/a și c raportat la art. 83/2/d din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancționează cu penalitate sportivă de 33.750 lei”, se arată în explicațiile Comisiei de Etică și Disciplină din cadrul FRF, în privința jocului tur al barajului, de la Cluj, în timp ce pentru jocul din ”Ștefan cel Mare” se precizează următoarele:

În temeiul art 82/1 și 3/a și c raportat la art. 83/2/d, clubul SC Dinamo 1948 SA se sancționează cu penalitate sportivă de 50.625 lei”.

Dinamo a retrogradat în Liga 2 cu datorii de aproximativ 8 milioane de euro

Asta îi mai lipsea lui Dinamo, care oricum are de plătit datorii importante, de ordinul milioanelor de euro, iar problemele sunt, în mod evident, accentuate și de retrogradarea în Liga 2.

Dinamo a mai reușit, poate, să stingă din datorii de când a intrat în insolvență, dar cu toate acestea și acum e serios pe minus, iar venirea unui investitor pare imposibilă. În jur de 8 milioane de euro sunt datoriile lui Dinamo, iar, în mare parte, situația a fost cauzată de venirea și ”țeapa” spaniolilor.

Au fost date salarii foarte mari pe hârtie, care nu au fost susținute de un plan clar și un buget pe măsură, astfel că fotbaliștii și anumiți angajați care nu și-au văzut banii au acționat clubul la FIFA.

Răzvan Zăvăleanu: ”Nu aș putea să arăt cu degetul către cei de dinainte”

Iată că acum se mai adaugă și această sumă de aproximativ 17.000 de euro, cauzată de comportamentul fanilor. Fani care au ajutat clubul în ultimii ani cu bani prin programul DDB și fără ajutorul cărora Dinamo risca falimentul.

Nu aș putea să arăt cu degetul către cei de dinainte. S-au făcut datorii de 7 milioane de euro în câteva luni. Dacă nu s-ar fi făcut aceste datorii, Dinamo nu ar fi intrat în insolvență. Datoria reală este undeva la 7,5-8 milioane de euro”, a spus Răzvan Zăvăleanu zilele trecute.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-infiintat-sfatul-batranilor-razvan-zavaleanu-a-format-o-comisie-din-legende-clubului-care-vor-lua-deciziile-sportive-19234730

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-fara-jucatori-gheorghe-mihali-noi-detalii-despre-situatia-echipei-dupa-retrogradarea-in-liga-2-sunt-foarte-putini-care-au-contracte-ce-plecari-urmeaza-si-data-reunirii-19234375

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unde-ar-putea-sa-joace-acasa-dinamo-in-liga-2-daca-arena-din-stefan-cel-mare-va-fi-demolata-varianta-surpriza-lansata-de-razvan-zavaleanu-si-celelalte-optiuni-19234116

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-gradinaru-nici-nu-se-gandeste-sa-continue-cu-dinamo-in-liga-2-si-spune-ca-clubul-nu-mai-are-bani-gica-mihali-sterge-pe-joc-cu-mijlocasul-cine-esti-ma-tu-si-pe-unde-ai-jucat-tu-sa-t-19233995

 

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Jun. 2022, 13:56 Liga 2
Pe aceeași temă