Dinamo a pierdut procesul cu Dario Bonetti și e bună de plată. Suma pe care trebuie să i-o achite clubul antrenorului italian

Christian LUȚĂ 29 Jul. 2022, 10:09 Liga 2
Dinamo a pierdut procesul cu Dario Bonetti și e bună de plată. Suma pe care trebuie să i-o achite clubul antrenorului italian

Dinamo a primit o nouă lovitură financiară, cu puțin timp înaintea startului noului sezon al Ligii 2. Clubul a pierdut litigiul cu Dario Bonetti (61 de ani), fost antrenor al echipei, și este obligat să îl despăgubească.

Dinamo, bună de plată față de Dario Bonetti

Italianul a dat în judecată Dinamo pe motiv că i-ar fi reziliat contractul în mod abuziv, în septembrie 2021, și a solicitat plata salariilor până în mai 2022, atunci când i s-ar fi încheiat angajamentul.

Deși, inițial, Iuliu Mureșan, administratorul special de la momentul respectiv al clubului, nu a luat în serios acest aspect și explica faptul că nu există motive de îngrijorare, Bonetti a avut câștig de cauză.

Astfel, potrivit deciziei luate de Tribunalul București, Dinamo este obligată să îi plătească antrenorului în vârstă de 60 de ani suma de 48.000 de euro, echivalentul salariilor pe care le-ar fi încasat în perioada septembrie 2021 – mai 2022, potrivit GSP, plus 1.567 de lei, pentru bilete de avion.

”Da, așa este, Dario Bonetti ne-a dat în judecată! Dar, noi nu avem de ce să ne facem griji. Pentru că nu Dinamo l-a dat afară pe Bonetti, ci firma de insolvență, nu și de administratorul judiciar. El a reclamat acest caz la judecătorul sindic. Deci, nu este grija noastră ce face domnul Bonetti”, declara, la vremea respectivă, Iuliu Mureșan, la DigiSport.

Decizia este definitivă, după ce apelul făcut de gruparea „alb-roșie” a fost respins, astfel că Dinamo va fi nevoită să efectueze în scurt timp plata acestei sume către Bonetti.

În ultimul său mandat la clubul din ”Ștefan cel Mare”, italianul a stat pe bancă numai pentru 8 partide, din care a câștigat două, restul fiind înfrângeri, toate fără gol marcat. Meciul care i-a făcut pe conducătorii lui Dinamo să renunțe la tehnician a fost umilința cu FCSB, scor 0-6, din septembrie 2021.

  • Bonetti a condus Dinamo în trei perioade: iunie – octombrie 2009, aprilie – noiembrie 2012 și iulie – septembrie 2021. Are două trofee câștigate, Supercupa din sezonul 2012-2013 și Cupa României din 2011-2012.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Christian LUȚĂ 29 Jul. 2022, 10:09 Liga 2
Pe aceeași temă