Dezamăgire mare la Rapid după primele două meciuri din 2021! Andrei Nicolescu analizează echipa, vorbește de degringoladă, dar îi dă încredere lui Nicolae Grigore: ”Sper să găsească ceea ce lipsește” | VIDEO

Marius ANGHEL 26 Feb. 2021, 16:13 Liga 2

Rapid a obținut doar două puncte din primele două meciuri oficiale desfășurate în 2021, după 2-2 cu Ripensia și 0-0 cu SCM Gloria Buzău, iar echipa antrenată de Nicolae Grigore începe să se teamă pentru poziția de play-off pe care și-o dorește la finalul sezonului regular, din care mai sunt doar patru etape.

Invitat la ProSport LIVE, vicepreședintele clubului Rapid, Andrei Nicolescu, a vorbit despre remiza de la Buzău și dezamăgirea din cadrul echipei. Acesta exclude o schimbare la nivel de staff tehnic în acest moment.

”Din păcare, e dezamăgire mare. Pentru mine, o dezamăgire mai mare a fost rezultatul meciului cu Ripensia, decât meciul de asează. Dar, per ansamblu, am pierdut patru puncte foarte foarte importante. Trebuie să ne concentrăm mai bine, să muncim mai mult. Pentru rezultatele astea suntem cam toți vinovați, că nu cred că e vorba de Grig, e vorba de tot clubul. Cumva, rezultatele apasă pe toată lumea.

Soluția să schimbăm și să o luăm de la început nu cred că poate fi pusă în discuție nici măcar o secundă, pentru că am pornit la un drum, avem o proiecție la ce ne dorim să facem în partea a sta de sezon. Cumva, ea se reflectă în ceea ce joacă echipa la momentul ăsta, dar se reflectă prea puțin, zic eu. Sunt aspecte pozitive. Pe de altă parte, cel mai important lucru din jocul de fotbal este golul. Atâta timp cât ne lipsește chestia asta, se pare că orice am face în rest bun, apropo de posesie, de control de joc, de modalitate de sistem, de celelalte chestiuni pe care le putem analiza la un joc de fotbal al echipei, atâta timp cât ne lipsește golul, avem o problemă”, a spus Nicolescu, cel care ține loc și de președinte, deoarece clubul nu are unul.

Nicolae Grigore e sigur pe postul de antrenor, cel puțin pentru moment

Conducătorul Rapidului spune că nu se pune problema demiterii lui Nicolae Grigore, însă, dacă nu va avea rezultate, va trebui să răspundă, însă nu acum, când sezonul regular mai are încă patru etape, exceptând-o pe care care a început ieri și va continua până marți.

”Nu se pune problema. N-am avut nicio discuție de genul ăsta. Eu, unul, nu gândesc așa. Am vorbit și aseară cu Victor (n.r. – principalul acționar, Victor Angelescu), pe drum, când mă întorceam! Nu despre asta e vorba. Este vorba despre cum ne putem concentra mai bine, cum putem să muncim mai mult și mai bine și cum rezolvăm această problemă”, a spus Nicolescu la ProSport LIVE.

”Eu sper ca Grig să găsească ceea ce lipsește, iar lucrurile să meargă în direcția bună”

Vicepreședintele giuleștenilor a comentat apoi și schimbările făcute în primul ”11”, față de jocul cu Ripensia.

”Sistemul de joc nu l-a schimbat. La Drăghia a avut motivele lui pentru a face opțiunea cu Moldovan. Eu cred că nu a greșit acolo. A schimbat sistem și l-a preferat pe Drăghiceanu probabil datorită vitezei și atunci a preferat să joace cel puțin o repriză cu Drăghiceanu și Ioniță. Iar cealaltă schimbare, legată de Zunic cu Ignat, la momentul ăsta nu cred că se pune probleme. Oricât de promițător este Ignat în momentul ăsta, experiența lui Zunic, modul în care se exprimă pe teren sunt peste ceea ce poate să facă Ignat.

Fotbalul nu e matematică, asta e clar. Și, atunci, chiar dacă, pe hârtie, totul pare organizat, chiar dacă din punct de vedere al sistematizării modului de lucru noi credem că lucrările sunt într-o direcție bună, rezultatul este cel care contează. Și, atâta timp cât nu iese pe teren, înseamnă că poate ieși din inimă, poate ieși din atitudine, poate lipsește ceva. Și eu sper ca Grig să găsească ceea ce lipsește, iar lucrurile să meargă în direcția bună”, a apreciat Andrei Nicolescu.

Degringoladă după o greșeală personală, probleme în ultimii 40 de metri și așteptări mult mai mari de la unii jucători

Avocatul Andrei Nicolescu își permite chiar să facă aprecieri legate de momentele în care echipa scârțâie. E de părere că grupul intră în degringoladă după o greșeală personală a unui jucător. În plus, spune că echipa nu se descurcă în ultimii 40 de metri, acolo unde trebuie să se vadă calitatea jucătorului.

”Nu am ce să-i reproșez lui Nicolae Grigore. Eu cred că, la momentul ăsta, echipa are o exprimare care îi conferă capacitate de a controla și a gestiona jocul. Cred că echipa încă nu are o reacție în momentul în care se produce o greșeală personală. Am observat și în meciul cu Ripensia și cu Buzăul. În momentul în care apare o greșeală personală a unui jucător, toată echipa intră un pic în degringoladă, nu știu să reacționeze. E de lucru la acest capitol. Și urmează o perioadă de 4-5 minute în care adversarul prinde curaj și ne domină. Și cred că avem o problemă în ultimii 40 de metri. Acolo ține mult de personalitatea jucătorului, de calitate, e o chestie pe care nu pot să o apreciez foarte tare.

Și mai cred că avem câțiva jucători de la care eu, personal, am speranțe și așteptări foarte mari, care sunt într-un con de umbră, într-o lipsă de formă. Dar nu din punct de vedere fizic, au, probabil, mental nu sunt foarte bine conectați. Nu au rezolvat niște lucruri pe care, în mod normal, ei le fac ș ile rezolvă. Nu are rost să nominalizez, că nu ar da bine”, a mai declarat Andrei Nicolescu la ProSport LIVE.

Momentan, Rapid a egalat ASU Poli la puncte (27) și jocuri (15), rămâne pe locul 3, fiindcă are un golaveraj inferior față de timișoreni, însă are șanse mari să pice în clasament după celelalte rezultate din etapa a 17-a a eșalonului secund.

În următoarea etapă, a 18-a a Ligii 2, Rapid va întâlni pe teren propriu, în data de 6 martie, de la ora 12:00, FK Csikszereda. Până atunci, echipa din Miercurea Ciuc joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Timișoara, cu Ripensia, în etapa a 17-a.

Ediția ProSport LIVE cu Andrei Nicolescu invitat o poți urmări mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=TXqhrIP_Zhw

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-rapidului-dau-vina-pe-adversari-dupa-0-0-cu-scm-gloria-buzau-amir-jorza-toate-echipele-isi-dau-viata-cu-noi-horatiu-moldovan-si-mai-enigmatic-o-sa-ne-luptam-19171420

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/amenda-incredibila-la-rapid-jucatorul-a-primit-hartie-acasa-ca-a-fost-sanctionat-cu-10-000-de-euro-care-sunt-motivele-exclusiv-prosport-live-19213728

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/vicepresedintele-rapidului-le-raspunde-fanilor-giulesteni-dupa-criticile-aduse-conducerii-19213743

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-rapid-se-disputa-astazi-de-la-ora-1700-in-deschiderea-etapei-a-17-a-a-ligii-2-situatia-din-clasament-a-celor-doua-echipe-19171265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-grigore-dupa-ce-rapid-s-a-incurcat-si-de-scm-gloria-buzau-petrolul-craiova-au-facut-rezultate-de-egalitate-cu-gloria-pe-propriul-teren-cand-crede-ca-se-vor-descatusa-juc-19171390

Marius ANGHEL 26 Feb. 2021, 16:13 Liga 2
Pe aceeași temă