Detaliile transferului lui Alexandru Albu de la Concordia Chiajna la Rapid. Cât primesc ilfovenii, câte procente păstrează și ce salariu va avea fundașul

Alin GRIGORE 17 Jun. 2021, 12:49 Liga 2
Detaliile transferului lui Alexandru Albu de la Concordia Chiajna la Rapid. Cât primesc ilfovenii, câte procente păstrează și ce salariu va avea fundașul

După o serie de despărțiri și mai apoi reunirea echipei în vederea pregătirii sezonului de Liga 1, Rapid a anunțat ieri, 16 iunie, primele două mutări făcute după promovarea din Liga 2. Fundașii Alexandru Albu (27 de ani) și Claudiu Belu-Iordache (27 de ani) au semnat cu trupa giuleșteană.

Albu a evoluat în sezonul trecut la UTA, însă aparține de divizionara secundă Concordia Chiajna, în timp ce Belu-Iordache și-a reziliat contractul cu retrogradata în Liga 2 FC Hermannstadt pentru a semna cu Rapid.

Alexandru Albu nu continuă cu UTA, n-a ajuns nici la FCSB, ci a semnat cu Rapid

UTA nu a ajuns la un acord cu Concordia pentru a-l lăsa pe Albu să continue la Arad, fundașul a avut ofertă inclusiv de la FCSB, însă înțelegerea dintre Gigi Becali și clubul ilfovean a picat din cauza banilor, pentru ca, în cele din urmă, jucătorul să ajungă la Rapid.

ProSport a aflat detalii despre negocierile dintre Rapid și Concordia Chiajna pentru transferul fotbalistului, dar și ce salariu urmează să încaseze Alexandru Albu la gruparea din Giulești.

Detaliile transferului lui Alexandru Albu la Rapid

Din informațiile ProSport, Alexandru Albu și clubul Rapid s-au înțeles asupra contractului încă de zilele trecute. A rămas doar să bată palma cele două cluburi: Rapid și Concordia Chiajna.

Fotbalistul a fost împrumutat de Concordia la Rapid pentru un an. Giuleștenii au plătit în schimbul împrumutului 50.000 de euro către Chiajna, iar dacă vor dori să-l țină și din vara următoare vor mai achita 150.000 de euro. Mai mult, ilfovenii au păstrat și un procent de 40 la sută dintr-un eventual transfer al lui Alexandru Albu.

Fotbalistul care a fost dorit de patru echipe din Liga 1 în perioada de mercato din această vară va încasa la Rapid un salariu lunar în valoare de 5.000 de euro.

Albu, după ce a lăsat UTA pentru Rapid: ”Sunt bucuros pentru că am reușit să semnez cu o echipă mare, de tradiție, cu nume, cu niște suporteri minunați”

În sezonul recent încheiat, Alexandru Albu a evoluat pentru UTA în 36 de meciuri, 32 ca titular, totalizând 2817 minite pe teren și a înscris și două goluri, în 1-1 cu FC Hermannstadt și 1-4 la Campionii FC Argeș.

În cariera sa a mai evoluat pentru Concordia Chiajna, atât în Liga 1, cât și în Liga 2, și la Academica Clinceni, în Liga 1.

”Sunt bucuros pentru că am reușit să semnez cu o echipă mare, de tradiție, cu nume, cu niște suporteri minunați și abia aștept să fac primul antrenament și să vină primul meci”, a spus Alexandru Albu pentru fcrapid.ro.

Foto: Rapid

Alin GRIGORE 17 Jun. 2021, 12:49 Liga 2
Pe aceeași temă