Desființarea Coronei încinge spiritele în Liga a II-a: „Nu se știe exact ce echipe pot ocupa locul vacant”

Marius ANGHEL 25 May. 2014, 15:45 Liga 2
Desființarea Coronei încinge spiritele în Liga a II-a:**

Adunarea Generală a acționarilor și membrilor ACS Corona 2010 a decis vineri, cu unanimitate de voturi, desființarea secției de fotbal. Retrogradarea în Liga a II-a la finalul sezonului 2013-2014 i-a determinat pe cei care conduc destinele clubului brașovean să renunțe total la echipa de fotbal. Astfel, vineri, șefii clubului de la poalele Tâmpei au decis ca în cel mai scurt timp formația să fie dezafiliată de la FRF.

„Din motive financiare s-a decis desființarea secției de fotbal, iar în zilele următoare echipa va fi dezafiliată de la FRF. Îmi pare rău că s-a ajuns în această situație pentru că Brașovul va rămâne cu o singură echipă de fotbal în primele trei ligi”, a spus Ciprian Anghel, președintele secției de fotbal a clubului Corona.

Anunțul desființării le dă speranțe și conducătorilor echipelor din Liga a II-a, care speră să se salveze de la retrogradare, așa cum, în Liga I, FC Brașov a beneficiat de neîndeplinirirea criteriului de licențiere a Vasluiului.

Viitorul președinte al LPF 2, Auraș Brașoveanu este convins că vor exista discuții aprinse cu privirea la echipele care au drept de a ocupa locurile vacante lăsate de Corona, dar și de FC Vaslui, dacă moldovenii vor intra în faliment. Dacă nici Vasluiul nu se va înscrie în liga secundă, atunci Dunărea Galați, formație de la care Brașoveanu și-a dat demisia, poate fi una dintre beneficiarele de salvare de la retrogradare. În Seria a II-a, FC UTA ar putea scăpa de Liga a III-a.

„Hotărârea trebuie ratificată pentru a putea lua act de desființarea Coronei. Locurile vacante vor fi la dispoziția echipelor ce au evoluat în liga a doua în acest sezon. Dar un criteriu clar nu prea exista. Nu se știe clar ce echipe au dreptul să ocupe aceste locuri. Vor fi polemici, pentru că nu există un regulament clar. Este posibil să retrogradeze doar echipe de pe ultimul loc. Așa ar fi logic, dar va fi un subiect aprig discutat”, a spus Auraș Brașoveanu în emisiunea „Fotbal la matineu” de la Radio Sport Total FM.

Marius ANGHEL 25 May. 2014, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă