Derby-ul Steaua – Dinamo, așteptat cu mare nerăbdare în Ghencea. Daniel Oprița e sigur: ”Vor fi meciuri spectaculoase și stadionul se va umple”. Părerea antrenorului despre retrogradarea ”câinilor”

Răzvan STÎNGĂ 31 May. 2022, 19:03 Liga 2
Derby-ul Steaua – Dinamo, așteptat cu mare nerăbdare în Ghencea. Daniel Oprița e sigur: ”Vor fi meciuri spectaculoase și stadionul se va umple”. Părerea antrenorului despre retrogradarea ”câinilor”

Dinamo a retrogradat în Liga 2, iar derby-urile cu Steaua sunt așteptate cu multă nerăbdare de ambele tabere, dar și de suporterii neutri. Daniel Oprița a comentat retrogradarea rivalilor și își dorește și el ca prima partidă să aibă loc cât mai curând, mai ales că, teoretic, ambele se vor lupta pentru promovarea în Liga 1.

Dinamo și Steaua ar putea fi adversare și în play-off-ul pentru accederea în prima divizie, Daniel Oprița fiind de părere că amândouă vor avea un cuvânt important de spus din perspectiva ierarhiei finale din partea de sus a clasamentului Ligii a 2-a.

Daniel Oprița așteaptă derby-ul Steaua – Dinamo: ”Vor fi meciuri spectaculoase și se va umple în sfârșit stadionul nostru”

Antrenorul ”militarilor” nu se aștepta ca Universitatea Cluj să câștige barajul pentru Liga 1 cu Dinamo nici după rezultatul meciului tur, de pe Cluj Arena, în care ardelenii s-au impus cu 2-0.

Eu nu credeam că Dinamo poate să retrogradeze. Nici după meciul din tur. Nu știu ce se va întâmpla cu Dinamo în aceste condiții, dar nu e plăcut când te gândești că cel mai mare derby se va juca în Liga a 2-a.

Sunt sigur că vor fi meciuri spectaculoase și se va umple în sfârșit stadionul nostru. Cu siguranță pentru noi va fi greu să promovăm și cu Dinamo și fără ei. Dacă vor avea susținere, sigur va fi mai greu și ne vom bate la campionat ca pe vremuri.

E greu de spus ce va fi la ei, dar au probleme de foarte mult timp și nu cred că e mare surpriză nici pentru ei că au retrogradat. Dar sigur e o dezamăgire mare cum a fost și la noi că nu am putut promova și să mergem la baraj. Până la urmă ei cu ale lor, noi cu ale noastre. Depinde foarte mult de ce obiectiv va avea Dinamo în sezonul viitor”, a declarat Daniel Oprița, conform Fanatik.

Suporterii Stelei au sărbătorit retrogradarea rivalilor de la Dinamo

Fanii Stelei nu au lăsat rivalitatea de-o parte și s-au bucurat că Dinamo a retrogradat, sărbătorind contraperformanța adversarilor, mai ales că și ei au făcut același lucru în momentul în care noul proiect Steaua a început din ligile inferioare.

Suporterii formației din Ghencea au ieșit în stradă, au cântat și au dat cu artificii, bucuroși că Dinamo a picat în Liga 2, sărbătoare care amintește de faptul că și fanii ”câinilor roșii” celebrează în fiecare an incendierea peluzei din Ghencea, din 1997.

7 mai – Rivalii de la Steaua devin Campionii Europei

10 mai – îşi dau foc singuri şi pierd toate steagurile

29 mai – retrogradează.

Nu e luna lor. Karma?”, a scris AS47, pagină de Facebook dedicată suporterilor Stelei, după retrogradarea lui Dinamo.

Remus Chipirliu, fotbalistul sezonului trecut pentru Steaua

Suporterii Stelei au ales și cel mai bun fotbalist al sezonului trecut de Liga 2. L-au desemnat pe Bogdan Chipirliu în urma voturilor exprimate, atacantul primind peste 70 la sută din totalul voturilor.

E adevărat că vârful a avut un sezon trecut foarte bun. Numai în Liga 2 a evoluat în 25 de partide și a marcat de 15 ori.

Cu peste 70% din voturi, exprimate pe facebook & site, Bogdan Chipirliu a fost ales jucătorul sezonului 2021-2022.

Golgheterul Ligii 2, fotbalistul care e deja în istoria clubului, după golurile marcate la meciul de inaugurare, dar și în prima partidă oficială pe noul stadion, Chipirliu merită din plin această distincție oferită de suporterii Stelei.

De altfel, în acest sezon, Chipirliu a fost ales de două ori jucătorul lunii, în august 2021 și în aprilie 2022.

Bogdan Chipirliu a intrat în 25 din cele 29 de partide disputate de Steaua în campionat și a marcat 15 goluri.

Chipirliu a marcat primul gol într-un meci oficial pe Stadionul Steaua, 1-0 cu Miercurea Ciuc, a mai înscris cu Dacia Unirea Brăila (x2), Unirea Slobozia, FC Brașov, Dunărea Călărași (x2), Astra Giurgiu, Poli Iaşi, Metaloglobus (x2), Petrolul (x2), Hermannstadt, Concordia Chiajna.

De când a venit la Steaua, el a marcat 31 de goluri.

Până să ajungă la Steaua, Chipirliu a mai jucat la Oțelul Galați, Juventus București, Gloria Buzău, Dunărea Galați, ACS Poli, Astra Giurgiu”, a notat AS47.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: AS47

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-care-pierd-barajul-de-promovare-ar-putea-urca-si-ele-in-liga-2-frf-a-stabilit-criterii-suplimentare-de-atribuire-a-posibilelor-locuri-vacante-ramase-pentru-editia-2022-2023-19233736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atanas-trica-va-juca-la-steaua-in-sezonul-urmator-exclusiv-19233254

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-doua-plecare-de-la-steaua-dupa-finalul-de-campionat-fotbalistul-a-cerut-rezilierea-desi-mai-avea-un-an-de-contract-cu-militarii-19233210

https://liga2.prosport.ro/seria-1/20-de-cluburi-au-primit-licenta-pentru-noul-sezon-de-liga-1-printre-care-si-fc-buzau-participanta-in-play-out-ul-ligii-2-gaz-metan-si-clinceni-nu-sunt-printre-ele-19232952

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-ticu-nu-mai-merge-la-actiunea-nationalei-romaniei-sub-21-de-ani-din-cauza-problemelor-medicale-in-schimb-a-fost-convocat-un-alt-jucator-din-liga-2-de-la-steaua-19232864

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 31 May. 2022, 19:03 Liga 2
Pe aceeași temă