Derby-ul României, în roșu și albastru! Steaua a învins Dinamo într-o atmosferă incendiară. Daniel Oprița, epuizat: ”Prima repriză a fost a lor, apoi am arătat bine”. Impresiile victoriei și ce a vorbit cu Burcă la final

Răzvan STÎNGĂ 10 Sep. 2022, 00:25 Liga 2

Steaua a câștigat marele derby cu Dinamo, scor 2-1! Chiar dacă a fost condusă, echipa lui Daniel Oprița a revenit, a marcat un gol până la pauză, iar în partea a doua a dat lovitura și s-a impus pe Arena Națională, într-o atmosferă incendiară.

Steaua, victorie în derby-ul cu Dinamo! Reacția lui Daniel Oprița

Meciul a început sub nota echilibrului, ambele echipe având ocazii de a deschide scorul. Până la urmă a făcut-o Dinamo, prin Lamine Ghezali, în minutul 41, care a profitat de faptul că Drăghici a alunecat și l-a învins pe Dincă printr-un șut din prima, din careu.

Scorul nu a fost în avantajul lui Dinamo la pauză, pentru că la faza imediat următoare, în minutul 44, Steaua a restabilit egalitatea, în urma unei faze fixe. Adi Popa a bătut o lovitură liberă din partea dreaptă, Sabău a recentrat, iar Ștefan Pacionel a făcut 1-1.

Diferența pe tabelă a fost făcută imediat după pauză, la cinci minute de la reluare, când Bogdan Chipirliu a punctat cu un șut frumos, din prima, din careu, cu latul, în urma unei centrări din partea lui Drăghici.

  • Steaua, cu Dinamo: Dincă – St. Drăghici, Walace (cpt.), Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa (Em. Pacionel 90+5′), Șt. Pacionel, Balgiu (Bărbulescu 68′), Dr. Gheorghe (Chunchukov 46′) – Chipirliu (Enceanu 83′), Bodișteanu (D. Oroian 46′)
    Rezerve neutilizate: H. Iancu – Al. Sima, Gugu, A. Trică

Daniel Oprița, mesaj după Dinamo – Steaua: ”Prima repriză a fost a lor, chiar dacă s-a terminat egal. În repriza a doua am arătat mai bine”

Așa s-a scris istoria primului derby Dinamo – Steaua în Liga 2, iar la final Daniel Oprița nu avea cum să fie altfel decât foarte fericit pentru victorie. Asta a transmis antrenorul ”militarilor” prin discurs, chiar dacă a fost ponderat în ceea ce privește entuziasmul arătat.

E o victorie mare în condițiile date, pentru că Dinamo, în prima repriză, a avut o prestație bună, a fost mai bună. Prima repriză a fost a lor, chiar dacă s-a terminat la egalitate. S-a văzut o frică a noastră, au fost înaintea noastră la balon, Dinamo a fost mai agresivă. Noi am fost puțin mai temători, poate și eu am fost mai temător, am început cu un singur atacant, nici Chipirliu de meserie, pentru că el joacă în spatele vârfului.

La pauză am schimbat unde trebuia, să punem presiune pe fundașii lor centrali, l-am băgat pe Chunchukov, care s-a bătut, a pus presiune, iar în repriza a doua ne-am descurcat mai bine. Am avut situații, și ei au avut, dar a fost norocul de partea noastră. Ne-am dorit mai mult, am fructificat ocaziile pe care le-am avut, dar și Dinamo a jucat bine, i-am spus și lui Ovidiu asta.

A contat foarte mult că am egalat înainte de pauză, a fost bine pentru moralul nostru. Pot spune că am avut noroc.

(N.r. – Despre bucuria de la golul lui Chipirliu) Sunt transpirat, trăiesc la intensitate maximă meciul, felicit și Dinamo, pentru că a făcut un meci bun, e pe un drum bun.

(N.r. – Despre ce nu i-a plăcut la Steaua) Mi-a plăcut atitudinea, dar mi-aș dori să avem mai mult posesia, să ținem de posesie, să încercăm să jucăm unu contra unu. Poate a contat și atmosfera, pentru că mulți nu au mai jucat cu o astfel de atmosferă, stadionul impunător, galeriile la înălțime.

Chiar sunt impresionat de galeria noastră, a fost extraordinară, au venit foarte mulți suporteri, ne-au împins de la spate. Când au fost momente grele, ne-au dat putere, au fost extraordinari”, a declarat Daniel Oprița la microfonul DigiSport.

Daniel Oprița, cuvinte frumoase pentru Ovidiu Burcă după Dinamo – Steaua

Oprița l-a felicitat și pe omologul său, Ovidiu Burcă, căruia i-a adresat cuvinte frumoase la interviuri. A declarat că a făcut treabă bună la Dinamo, mai ales că formația din ”Ștefan cel Mare” chiar a pus probleme formației sale.

”Principalul” Stelei e sigur că Burcă va face din Dinamo o echipă importantă dacă va fi lăsat să lucreze în liniște.

L-am felicitat pe Burcă pentru că a făcut din nimic ceva. Dinamo a fost o echipă care a pus probleme, putea să ne bată, meciul se putea termina cu orice scor. A fost un meci echilibrat, dar soarta ne-a surâs.

Știu că eu puteam să fiu în situația lui, pentru că suporterii lor își doreau victoria, la fel ca suporterii noștri. Fanii au venit, ne-au încurajat, a fost și presiune. I-am spus lui Burcă faptul că echipa e în creștere. El se află într-o situație grea acolo, și eu puteam să fiu în locul lui.

E contestat, dar nu e bine să te bucuri de răul altuia”, a mai spus Daniel Oprița.

Steaua, lideră în Liga 2 după victoria cu Dinamo

Steaua a ajuns, odată cu victoria cu Dinamo, la 13 puncte după șase etape de Liga 2. A început sezonul cu Metaloglobus, cu care a remizat, scor 1-1, după care a trecut de CSM Slatina în deplasare, cu 2-1, a pierdut cu FK Miercurea Cuc, scor 0-4, a învins CSC Dumbrăvița cu 3-0 și runda trecută a trecut de Poli Iași, scor 2-1. A venit acum succesul cu Dinamo, care a urcat Steaua pe locul 1 în Liga 2, dar sunt șanse să nu termine în fotoliul de lider runda.

În etapa a 7-a, echipa din Ghencea va întâlni, pe teren propriu, Unirea Constanța.

Sperăm ca acest meci să se joace în prima ligă. Vedeți ce atmosferă fac aceste două echipe, ce suporteri aduc la stadion, e păcat să nu le avem în prima divizie pe ambele”

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-steaua-pentru-prima-data-in-liga-2-cel-mai-important-meci-din-acest-sezon-regular-se-joaca-astazi-de-la-ora-2130-pe-arena-nationala-19244513

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-incidente-pe-arena-nationala-ultrasii-au-inceput-razboiul-cu-zeci-de-minute-inaintea-derby-ului-dinamo-steaua-torte-scaune-aruncate-iar-jandarmii-au-intervenit-in-forta-19244589

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-lungeste-seria-meciurilor-fara-infrangere-in-liga-2-remiza-cu-sc-otelul-a-consemnat-a-treia-partida-cu-rezultat-pozitiv-concluziile-lui-andrei-erimia-19244682

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-remizat-cu-progresul-spartac-dorinel-munteanu-a-fost-multumit-desi-a-concluzionat-ca-echipa-sa-merita-victoria-sunt-bucuros-ca-am-jucat-bine-si-n-am-luat-gol-dar-sunt-nemultumi-19244584

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-andone-braveaza-inainte-de-jocul-in-care-poli-timisoara-intalneste-viitorul-pandurii-nimeni-nu-vorbeste-ca-la-meciul-cu-brasovul-am-avut-22-de-suturi-19244576

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Sep. 2022, 00:25 Liga 2
Pe aceeași temă