Demis pentru o noapte, Enache rămâne în Copou, dar nu trebuie să mai facă pași greșiți

Marius ANGHEL 23 Sep. 2013, 17:18 Liga 2
Demis pentru o noapte, Enache rămâne în Copou,** dar nu trebuie să mai facă pași greșiți

Demis duminică seară din funcția de antrenor al CSMS Iași, Costel Enache va rămâne pe banca tehnică a Iașiului. Asta au decis șefii clubului din Copou, astăzi, în cadrul unei ședințe a Comitetului Director la care a participat și primarul Gheorghe Nichita.

Antrenorul Costel Enache a explicat cum a decurs ședința cu oficialii clubului: „Am participat la o ședință a Comitetului Director împreună cu conducerea clubului, a fost analizată activitatea de până acum la echipă și s-a luat decizia de a continua în funcție. Am văzut unde s-a greșit și vom încerca să corectăm pentru a nu mai avea surprize neplăcute de genul celei cu Clinceniul. Sigur, am și eu partea mea de vină, în primul rând a deranjat foarte mult rezultatul de sâmbătă, înfrângerea venind și pe fondul unui joc slab. Ne vedem de treabă în continuare și vom încerca să remediem problemele. Eu cred că echipa are capacitatea de a-și reveni”, a declarat Costel Enache.

Deși confirmat în funcție, tehnicianul nu poate sta însă foarte liniștit, semnalul dat de conducere mai întâi prin telefonul de duminică și mai apoi prin ședința de astăzi fiind clar. Astfel, orice pas greșit în următoarele runde, în principal în fața formațiilor angrenate în lupta pentru play-off, ar putea fi fatal tehnicianului. „Prefer să mă gândesc la meciul următor și la ce am de făcut. Am luat ca atare această situație, dar e clar că poate fi privit ca un avertisment. Noi vom încerca să ne pregătim cât mai bine și să corectăm ce am greșit până acum”, a mai spus Costel Enache.

Prunea: „Fiecare are partea lui de vină”

Președintele executiv Florin Prunea, care a admis că a avut o discuție cu antrenorul Costel Enache, duminică seară, a confirmat menținerea lui Enache pe banca tehnică.

„E normal ca înfrângerea cu Clinceniul să aducă o stare de preocupare, de îngrijorare, de aceea am decis să facem această ședință de analiză. Am analizat munca fiecăruia în primele etape, m-am analizat și pe mine, și pe antrenor, fiecare are partea sa de vină. Preferam să batem sâmbătă și să nu mai facem ședințe. E clar că avem probleme, și nu e ușor să dai dovadă de omogenitate când ai adus 19 jucători în pauza competițională. În urma acestei analize am ajuns la un numitor comun și vom continua împreună”, a spus Prunea, care nu ia în calcul varianta unui rezultat negativ în următorul meci, cel cu Slobozia: „Meciul următor trebuie câștigat, nu mă gândesc la altă variantă. Nu este vorba despre niciun ultimatum, dar trebuie să ne gândim la victorie. În plus, nu trebuie să se mai întâmple ca la jocul cu Clinceniul, și vornesc aici și despre joc, și despre rezultat, și despre organizarea acestui meci”.

Prunea a adăugat că vor fi acordate și sancțiuni. „Toată echipa va fi sancționată conform regulamentului de ordine interioară, dar primul amendat va fi Bădic. Nu e posibil să iei două cartonașe galbene în câteva minute și să-ți lași echipa în zece oameni. Sigur, și eu am partea mea de vină, am greșit și eu cu acele declarații dinaintea jocului. Nu am vrut să jignesc pe nimeni de la Clinceni, am vrut doar să-i motivez în plus pe jucătorii noștri”, a punctat Prunea.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Liviu CHIRICĂ‚ (Mediafax)

Marius ANGHEL 23 Sep. 2013, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă